GOOGLE TRANSLATOR - SELECT LANGUAGE

Oświadczenie

Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich słów ani zdjęć. Jeśli chcesz jakieś z nich wstawić u siebie na blogu - zapytaj. Uszanuj czyjąś pracę - czytaj, komentuj, zadawaj pytania, ale nie kradnij!



Mój stary blog - Karia18

INFORMACJA:

Nowe posty pojawiają się rano, między 7-9!
Aby nie ominąć żadnej notki zapraszam do śledzenia mnie na FB i Instagramie i Tik Toku.

Uprzejmie proszę o klikanie w reklamy! Was to nic nie kosztuje, a ja zbieram na lepszy aparat :)

Moja grupa na FB o wygranej walce z anoreksją: Klik! oraz grupa dla osób zmagających się z ŁZS: Klik

Ceneo.pl

Bielenda

zdrowie

niedziela, 30 września 2018

1931. Gotujemy w weekend, cz. 72 leczo

Witajcie!

Dziś czas na coś dobrego.

Oto co stworzyłam:




Składniki:

1 pętko kiełbasy wiejskiej lub swojskiej 
olej 
łyżka masła
2 ząbki czosnku
3 cebule
szklanka ugotowanych i osolonych grzybów leśnych typu opieńki
1 papryka normalna
1 pomidory z puszki
1 papryka typu habanero
przyprawy: szczypta soli, pieprzu, ostra papryka


Czynności:

1. Wszystko kroimy na drobno i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, na której uprzednio wcześniej rozgrzaliśmy masło z olejem.
2. Gdy kiełbaska się ładnie przyrumieni, inne warzywa zmiękną, a cebula zeszkli, dorzucamy tam pomidory z puszki.
  3. Całość dobrze mieszamy, doprawiamy przyprawami według uznania i przelewamy do garnka, gdzie gotujemy wszystko razem ok. 10 minut, żeby się wszystko przegryzło.
4. Najlepiej smakują na gorąco...
5. ...tak więc żremy!

Wypróbujecie?

Kathy i Leon

32 komentarze:

  1. Lubię leczo, ale w wersji bez mięsa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój mąż je leczo wyłącznie z wołowiną. Ja wolę z kiełbasą.

    OdpowiedzUsuń
  3. ja jem leczo z mortadelą włoską i bez grzybów:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja robię leczo ze świeżych warzyw z mojego ogródka. Nie może zabraknąć w nim cukinii :D Mam spory zapas na zimę :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Zawsze przygotowujesz takie pyszne rzeczy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam leczo, sama raczej teraz robię bez mięsa, ale twoje wygląda bardzo apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie leczo jest idealne na jesienne ciepłe kolacje:D
    pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Lubię leczo dawno nie robiłam :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. U mnie specjalistką od leczo jest teściowa. :D Ja jeszcze sama nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń
  10. Seems delicious and really nutritive!

    OdpowiedzUsuń
  11. wygląda ciekawie, ja w poniedziałek lub wtorek zamierzam zrobić leczo ;

    OdpowiedzUsuń
  12. Kocham leczo, uwielbiam leczo, mogłabym jeść codziennie :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Ocho, wiem, co dziś zjem na kolację. :)))

    OdpowiedzUsuń
  14. Też dzisiaj miałam dzisiaj leczo na obiad zjadłam już 3 talerze :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Uwielbiam leczo, ale ja trochę inaczej je przygotowuje :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Leczo dawno nie jadłam chociaż lubię kuchnie węgierską :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Leczo bardzo lubię i często robię na różne sposoby i z różnymi dodatkami :)

    OdpowiedzUsuń
  18. ciekawa wersja, u mnie zamiast grzybków zwykle jest cukinia/bakłażan/kabaczek w zależności od tego co akurat mam. ;) ale wygląda pysznie. <3
    pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  19. Takie leczo bardzo lubię :) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Osobiscie po prostu uwielbiam leczo :)

    OdpowiedzUsuń

ZAŁOŻENIA GŁÓWNE:

Jak czas pozwala - na niektóre komentarze odpowiadam.
***
Wchodzenie na banery reklamowe i klikanie w linki powoduje uciech na mej facjacie.
***
Jeśli konstruktywnie zaobserwujesz Leona to on zwykł odwdzięczać się tym samym. Nie musisz jednakowoż podawać adresu bloga.
***
Jeśli więc uporczywie linkujesz swoją stronę to wiedz, że trafiasz od razu do SPAMU. Wybitnie mnie to denerwuje.
***
Reklamujące się w komentarzach firmy zostają również uznawane za SPAM i usuwane. Od reklam jest zakładka KONTAKT/WSPÓŁPRACA
***
Komentarze, które są złośliwe, obraźliwe, wulgarne itp. zostają usuwane. Jeśli chcesz komentować - miej pewną godność.

Walmart

hx caps

www.uusoccer.ru