Dziś czas na coś dobrego.
Oto co stworzyłam:
Składniki:
1 pętko kiełbasy wiejskiej lub swojskiej
olej
łyżka masła
2 ząbki czosnku
3 cebule
szklanka ugotowanych i osolonych grzybów leśnych typu opieńki
1 papryka normalna
1 pomidory z puszki
1 papryka typu habanero
przyprawy: szczypta soli, pieprzu, ostra papryka
Czynności:
1. Wszystko kroimy na drobno i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, na której uprzednio wcześniej rozgrzaliśmy masło z olejem.
2. Gdy kiełbaska się ładnie przyrumieni, inne warzywa zmiękną, a cebula zeszkli, dorzucamy tam pomidory z puszki.
3. Całość dobrze mieszamy, doprawiamy przyprawami według uznania i przelewamy do garnka, gdzie gotujemy wszystko razem ok. 10 minut, żeby się wszystko przegryzło.
4. Najlepiej smakują na gorąco...
5. ...tak więc żremy!
Wypróbujecie?
Kathy i Leon
Lubię leczo, ale w wersji bez mięsa :)
OdpowiedzUsuńMój mąż je leczo wyłącznie z wołowiną. Ja wolę z kiełbasą.
OdpowiedzUsuńja jem leczo z mortadelą włoską i bez grzybów:)
OdpowiedzUsuńSmacznego.
OdpowiedzUsuńJa robię z pieczarkami.
OdpowiedzUsuńJa robię leczo ze świeżych warzyw z mojego ogródka. Nie może zabraknąć w nim cukinii :D Mam spory zapas na zimę :D
OdpowiedzUsuńSmacznego :)
OdpowiedzUsuńZawsze przygotowujesz takie pyszne rzeczy :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam leczo, sama raczej teraz robię bez mięsa, ale twoje wygląda bardzo apetycznie
OdpowiedzUsuńTakie leczo jest idealne na jesienne ciepłe kolacje:D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
Lubię leczo dawno nie robiłam :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńU mnie specjalistką od leczo jest teściowa. :D Ja jeszcze sama nie robiłam.
OdpowiedzUsuńSeems delicious and really nutritive!
OdpowiedzUsuńwygląda ciekawie, ja w poniedziałek lub wtorek zamierzam zrobić leczo ;
OdpowiedzUsuńLubię leczo.
OdpowiedzUsuńLooks yummy :)
OdpowiedzUsuńKocham leczo, uwielbiam leczo, mogłabym jeść codziennie :D
OdpowiedzUsuńMiłej niedzieli
OdpowiedzUsuńOcho, wiem, co dziś zjem na kolację. :)))
OdpowiedzUsuńTeż dzisiaj miałam dzisiaj leczo na obiad zjadłam już 3 talerze :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam leczo, ale ja trochę inaczej je przygotowuje :)
OdpowiedzUsuńLook yummy😊
OdpowiedzUsuńLeczo dawno nie jadłam chociaż lubię kuchnie węgierską :)
OdpowiedzUsuńLeczo bardzo lubię i często robię na różne sposoby i z różnymi dodatkami :)
OdpowiedzUsuńciekawa wersja, u mnie zamiast grzybków zwykle jest cukinia/bakłażan/kabaczek w zależności od tego co akurat mam. ;) ale wygląda pysznie. <3
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie.
Pyszności :)
OdpowiedzUsuńTakie leczo bardzo lubię :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuńOsobiscie po prostu uwielbiam leczo :)
OdpowiedzUsuńYun yum
OdpowiedzUsuńPyszotka! Uwielbiam grzyby.
OdpowiedzUsuńLeczo to idealna jesienna potrawa :D
OdpowiedzUsuńLubię :)
OdpowiedzUsuń