Dziś czas na coś dobrego.
Będziemy tworzyć kotlet drobiowy zapiekany z serem i pieczarkami.
Oto jak wyszedł:
Składniki:
pierś z kurczaka rozbita i pokrojona na dwie części
olej
jajko
mleko
bułka tarta
ser żółty
pieczarki
przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostra papryka
Czynności:
1. Kotlety maczamy w jajku, przyprawach i bułce tartej, po czym smażymy na oleju, aż się skórka zrumieni i będzie soczyście brązowa.
2. Gdy kotlety się nam zrumienią, odstawiamy je na bok i bierzemy się za pieczarki, które kroimy w talarki i chwilę smażymy na patelni.
3. Gdy pieczarki się nieco upieką, kładziemy je na nasze kotlety, przykrywamy serem żółtym i wstawiamy do piekarnika na ok. 10 minut, aby ser się nam rozpuścił. Całość doprawiamy jeszcze według uznania.
4. Podajemy gorące z grzankami chleba.
5. Gapimy się z ukontentowaniem.
6. Konsumujemy!
Wypróbujecie?
Kathy i Leon
Mój brat lubi :)
OdpowiedzUsuńGood recipes 😊 thanks for your sharing 😊
OdpowiedzUsuńUlubione danie mojego taty ☺
OdpowiedzUsuńPycha, chyba już wiem co dziś będę gotować!
OdpowiedzUsuńdla mnie za tłuste, nie mogę jeść takich rzeczy....
OdpowiedzUsuńSmacznego. 😊
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie <3
OdpowiedzUsuńSo yummy. Thank you for share ^_^
OdpowiedzUsuńI love cheese, chicken and mushrooms!
OdpowiedzUsuńTak tradycyjnie i fajnie :). Czasem, gdy sam schabowy/devolay się znudzi, można go właśnie posypać pieczarkami, serem :) Pycha. Polecam do tego jeszcze odrobinę papryki lub ananasa.
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńmniamm, pycha, u mnie dziś pomidorowa
OdpowiedzUsuńNo i pysznie! Ja niestety wymyśliłam sobie detoks i panierka jest zakazana :(
OdpowiedzUsuńPięknie! Ja ostatnio troszkę mniej "siedzę" w kulinariach.
OdpowiedzUsuńjednak dobre jedzonko doceniam zawsze
Pozdrowionka
Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńMniam, mam pieczarki, lecę coś sklecić :D
OdpowiedzUsuńPycha☺
OdpowiedzUsuńAle smakowite ;)
OdpowiedzUsuńThank you for recipe :-)
OdpowiedzUsuńproste i smaczne danie!
OdpowiedzUsuńU mojej rodzinki pieczarki odpadają.
OdpowiedzUsuńDałabym rybę zamiast kurczaka i zjadłabym ze smakiem. :)
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńProste i pyszne danie, lubie od czasu do czasu:)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam smażonych kotletów w panierce. Z chęcią bym zjadła te smakowitości, a do tego ser i pieczarki :) Pycha!
OdpowiedzUsuńAle mi smaka narobilas :)
OdpowiedzUsuńGracias por la receta.
OdpowiedzUsuńMNIAM! Wyglądają niesamowicie apetycznie! Aż się zrobiłam głodna :) Na pewno wypróbuję ten przepis!
OdpowiedzUsuńod jakiegoś czasu nie jadam mięsa ;)
OdpowiedzUsuńSuper danie! Piersi kurczęcia z pieczarkami i serem bardzo lubię.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń