Dziś czas na coś dobrego.
Oto przed Wami przepis na pieczarki faszerowane mięsem mielonym.
Tak wyszły:
Składniki:
ok. 1,5 szklanki mięsa mielonego
7 pieczarek
2 ząbki rozgniecionego na tarce czosnku
1 mała cebulka
1 łyżka oleju
przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie
Do dekoracji:
ser mozzarella/ser żółty
Czynności:
1. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso mielone wraz z cebulką i czosnkiem oraz przyprawami i smażymy, aż całość ładnie się upiecze.
2. Pieczarki myjemy, usuwamy ogonki i napełniamy je usmażonym wyżej farszem mięsno-warzywnym.
3. Całość przekładamy na blaszkę do pieczenia i pieczemy do momentu, aż pieczarki się upichcą, czyli ok. 20-30 minut.
6. Po upieczeniu wyciągamy pieczarki z piecza.
7. Na wierzch każdej - jeszcze gorącej sztuki - kładziemy mały kawałek sera żółtego lub mozzarelli.
8. Gapimy się z ukontentowaniem
9. Zajadamy!
Wypróbujecie?
Kathy i Leon
Bardzo lubię to danie. 😊
OdpowiedzUsuńBardzo lubię faszerowane pieczarki 😊😊😊
OdpowiedzUsuńnie mogę jeść grzybów, ale nadzienie bym wyjadła z przyjemnością:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię pieczarki, pod każdą postacią. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńLooking good 😊thanks for your sharing
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam czegoś podobnego :D
OdpowiedzUsuńDelicious! My grandma used to cook that recipe!
OdpowiedzUsuńuwielbiam to proste danie :) mniamm
OdpowiedzUsuńThese looks very yummy, i like mushrooms a lot :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńTeż czasem robię ;)
OdpowiedzUsuńMyślałam na początku, że to takie mini bułeczki, a nie kapelusze pieczarek :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie to wygląda i strasznie pysznie:)
Oprócz tego widzę, że łatwe w wykonaniu ;) Z chęcią upichcę z chłopakiem!
Tymczasem życzę Tobie smacznego :)
o jak ja to lubię. :) ale chyba jeszcze bardziej takie prosto z grilla. <3
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie.
Bardzo apetycznie wyglądają ☺
OdpowiedzUsuńPychota. Mniam. Mniam.
OdpowiedzUsuńCoś w sam raz dla mnie uwielbiam pieczarki <3
OdpowiedzUsuńRaczej nie moje smaki, ale wyglądają całkiem smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńRównież faszeruje pieczarki, tylko u mnie są to pieczarki z samym farszem warzywnym. Nawet mają podobne składniki, tylko nie dodaję mięsa mielonego i często do farszu dodaję jajko.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie!!!
OdpowiedzUsuńSmakowite, jadłabym <3
OdpowiedzUsuńPycha. Tylko ja zamiast mięsa (nie jadam) daję jajko. :)
OdpowiedzUsuńLovely post dear! Have a great week! xx
OdpowiedzUsuńsuper, muszy wyprobowac przepis :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię pieczarki. :)
OdpowiedzUsuńzgłodniałam
OdpowiedzUsuńGracias por la receta.
OdpowiedzUsuńCałkiem fajny pomysł na obiad, nigdy czegoś takiego nie jadłam, za to uwielbiam faszerowane papryki:)
OdpowiedzUsuńPieczarki to ja wcinam pod każda postacią!
OdpowiedzUsuńNie pogardziłabym :P
OdpowiedzUsuń