GOOGLE TRANSLATOR - SELECT LANGUAGE

Oświadczenie

Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich słów ani zdjęć. Jeśli chcesz jakieś z nich wstawić u siebie na blogu - zapytaj. Uszanuj czyjąś pracę - czytaj, komentuj, zadawaj pytania, ale nie kradnij!



Mój stary blog - Karia18

INFORMACJA:

Nowe posty pojawiają się rano, między 7-9!
Aby nie ominąć żadnej notki zapraszam do śledzenia mnie na FB i Instagramie i Tik Toku.

Uprzejmie proszę o klikanie w reklamy! Was to nic nie kosztuje, a ja zbieram na lepszy aparat :)

Moja grupa na FB o wygranej walce z anoreksją: Klik! oraz grupa dla osób zmagających się z ŁZS: Klik

Ceneo.pl

Bielenda

zdrowie

niedziela, 28 października 2018

1959. Gotujemy w weekend, cz. 75 pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Witajcie!

Dziś czas na coś dobrego.

Oto przed Wami przepis na pieczarki faszerowane mięsem mielonym.

Tak wyszły:




Składniki:

ok. 1,5 szklanki mięsa mielonego
7 pieczarek
2 ząbki rozgniecionego na tarce czosnku
1 mała cebulka
1 łyżka oleju

przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie

Do dekoracji:

ser mozzarella/ser żółty

Czynności:

1. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso mielone wraz z cebulką i czosnkiem oraz przyprawami i smażymy, aż całość ładnie się upiecze.
2. Pieczarki myjemy, usuwamy ogonki i napełniamy je usmażonym wyżej farszem mięsno-warzywnym.

3. Całość przekładamy na blaszkę do pieczenia i pieczemy do momentu, aż pieczarki się upichcą,  czyli ok. 20-30 minut.
6. Po upieczeniu wyciągamy pieczarki z piecza.
7. Na wierzch każdej - jeszcze gorącej sztuki - kładziemy mały kawałek sera żółtego lub mozzarelli.
8. Gapimy się z ukontentowaniem
9. Zajadamy! 

Wypróbujecie?

Kathy i Leon

29 komentarzy:

  1. Bardzo lubię faszerowane pieczarki 😊😊😊

    OdpowiedzUsuń
  2. nie mogę jeść grzybów, ale nadzienie bym wyjadła z przyjemnością:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię pieczarki, pod każdą postacią. Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  4. Looking good 😊thanks for your sharing

    OdpowiedzUsuń
  5. Dawno nie jadłam czegoś podobnego :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Delicious! My grandma used to cook that recipe!

    OdpowiedzUsuń
  7. These looks very yummy, i like mushrooms a lot :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Myślałam na początku, że to takie mini bułeczki, a nie kapelusze pieczarek :)
    Świetnie to wygląda i strasznie pysznie:)
    Oprócz tego widzę, że łatwe w wykonaniu ;) Z chęcią upichcę z chłopakiem!
    Tymczasem życzę Tobie smacznego :)

    OdpowiedzUsuń
  9. o jak ja to lubię. :) ale chyba jeszcze bardziej takie prosto z grilla. <3
    pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  10. Coś w sam raz dla mnie uwielbiam pieczarki <3

    OdpowiedzUsuń
  11. Raczej nie moje smaki, ale wyglądają całkiem smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Również faszeruje pieczarki, tylko u mnie są to pieczarki z samym farszem warzywnym. Nawet mają podobne składniki, tylko nie dodaję mięsa mielonego i często do farszu dodaję jajko.

    OdpowiedzUsuń
  13. Pycha. Tylko ja zamiast mięsa (nie jadam) daję jajko. :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Lovely post dear! Have a great week! xx

    OdpowiedzUsuń
  15. Całkiem fajny pomysł na obiad, nigdy czegoś takiego nie jadłam, za to uwielbiam faszerowane papryki:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Pieczarki to ja wcinam pod każda postacią!

    OdpowiedzUsuń

ZAŁOŻENIA GŁÓWNE:

Jak czas pozwala - na niektóre komentarze odpowiadam.
***
Wchodzenie na banery reklamowe i klikanie w linki powoduje uciech na mej facjacie.
***
Jeśli konstruktywnie zaobserwujesz Leona to on zwykł odwdzięczać się tym samym. Nie musisz jednakowoż podawać adresu bloga.
***
Jeśli więc uporczywie linkujesz swoją stronę to wiedz, że trafiasz od razu do SPAMU. Wybitnie mnie to denerwuje.
***
Reklamujące się w komentarzach firmy zostają również uznawane za SPAM i usuwane. Od reklam jest zakładka KONTAKT/WSPÓŁPRACA
***
Komentarze, które są złośliwe, obraźliwe, wulgarne itp. zostają usuwane. Jeśli chcesz komentować - miej pewną godność.

Walmart

hx caps

www.uusoccer.ru