GOOGLE TRANSLATOR - SELECT LANGUAGE

Oświadczenie

Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich słów ani zdjęć. Jeśli chcesz jakieś z nich wstawić u siebie na blogu - zapytaj. Uszanuj czyjąś pracę - czytaj, komentuj, zadawaj pytania, ale nie kradnij!



Mój stary blog - Karia18

INFORMACJA:

Nowe posty pojawiają się rano, między 7-9!
Aby nie ominąć żadnej notki zapraszam do śledzenia mnie na FB i Instagramie i Tik Toku.

Uprzejmie proszę o klikanie w reklamy! Was to nic nie kosztuje, a ja zbieram na lepszy aparat :)

Moja grupa na FB o wygranej walce z anoreksją: Klik! oraz grupa dla osób zmagających się z ŁZS: Klik

Ceneo.pl

Bielenda

zdrowie

niedziela, 21 października 2018

1952. Gotujemy w weekend, cz. 74 sernik na zimno z masłem orzechowym i orzechami włoskimi

Witajcie!

Dziś sobie zrobimy sernik na zimno.

Oto jak wyszedł:







Składniki:

a) spód

dwie szklanki płatków owsianych górskich
pół szklanki mleka
dwie łyżki masła
szczypta soli
łyżka cukru
2 łyżki kakao

b) krem

1 opakowanie 500 g twarożku waniliowego do sernika
łyżka żelatyny rozrobiona na ćwierć szklanki z gorącą wodą
4 łyżki masła orzechowego
5 orzechów włoskich pokrojonych na drobno


Do dekoracji: 

 orzechy włoskie
cukierki Kasztanki

Czynności:

1. Na patelnię wrzucamy masło oraz płatki owsiane. Doprawiamy solą i cukrem. Dolewamy mleka, dosypujemy kakao i wszystko smażymy vel gotujemy, aż płatki zmiękną i wchłoną całą wilgoć.
2. Gdy masa płatkowa się nam usmaży, wykładamy ją na tortownicę (średnica 18 cm), uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia.
3. Na spód kładziemy pokrojone w drobną kostkę cukierki Kasztanki - ilość wedle uznania.
  4. Gotową i przestudzoną żelatynę ostrożnie mieszamy z masą twarożkową i orzechami i wykładamy na położone wcześniej Kasztanki. 

 5. Na krem kładziemy pozostałe pokrojone orzechy.
 6. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
7. Bladym świtem wyciągamy cudo z zimnej otchłani i gapimy się chwilę nań.
8. Zajadamy na śniadanie, popijając lekko chłodną kawą!

Wypróbujecie?

Kathy i Leon 

30 komentarzy:

  1. Dla mnie bez kasztanków i byłoby smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wygląda :)
    P.S., nie obraź się kochana, ale dla mnie słowo "żreć, żremy" jest bardzo niepasujące do smacznych przepisów:) Można powiedzieć zajadamy, będziemy przyjemniej dla czytelników:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychotka! Lubię sernik na zimno,a Twój wygląda super !

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, narobiłaś mi smaka na coś słodkiego :D

    OdpowiedzUsuń
  5. I like it 😍
    Have a nice weekend, dear.
    Xoxo

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam masło orzechowe, musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  7. całe wieki nie jadłam już takiego apetycznego sernika.

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam takie serniki w różnych wersjach, ale w takiej jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale pycha :) Ja tutaj sałatkę na kolację wciągam, a Ty mi takimi smakołykami po oczach :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pominełabym kasztanki mimo wszystko. :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Lovely post dear! Have a great week! xx

    OdpowiedzUsuń
  12. Jaki smakowity pimysł z maslem orzechowym, nigdy nie próbowałam takiego sernika. Pora to zmienić! Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Zjadłabym w 3 minuty, nawet teraz nocą :p

    OdpowiedzUsuń

ZAŁOŻENIA GŁÓWNE:

Jak czas pozwala - na niektóre komentarze odpowiadam.
***
Wchodzenie na banery reklamowe i klikanie w linki powoduje uciech na mej facjacie.
***
Jeśli konstruktywnie zaobserwujesz Leona to on zwykł odwdzięczać się tym samym. Nie musisz jednakowoż podawać adresu bloga.
***
Jeśli więc uporczywie linkujesz swoją stronę to wiedz, że trafiasz od razu do SPAMU. Wybitnie mnie to denerwuje.
***
Reklamujące się w komentarzach firmy zostają również uznawane za SPAM i usuwane. Od reklam jest zakładka KONTAKT/WSPÓŁPRACA
***
Komentarze, które są złośliwe, obraźliwe, wulgarne itp. zostają usuwane. Jeśli chcesz komentować - miej pewną godność.

Walmart

hx caps

www.uusoccer.ru