Witajcie!
Dziś czas na coś dobrego.
Będziemy zajadać się gulaszem z mięsa drobiowego z suszonymi grzybami.
Oto jak wyszło:
Składniki:
dwie piersi z kurczaka (ja kupuję takie w opakowaniu z Biedronki zazwyczaj)
olej
łyżka masła
2 ząbki czosnku
2 mniejsze cebule
garść suszonych grzybów
mąka
przyprawy: przyprawa do gyrosa, szczypta soli, pieprzu, ostra papryka
Czynności:
1. Piersi z kurczaka kroimy na drobno, usuwając z nich zbędne żyłki i tłuszczyk, obtaczamy w mące i przyprawie do gyrosa, po czym wrzucamy na rozgrzaną patelnię, na której uprzednio wcześniej rozgrzaliśmy masło z olejem. Smażymy do zarumienienia.
2. Gdy mięsko się ładnie przyrumieni, wrzucamy je do garnka.
3. Teraz czas na cebulkę i czosnek, które również drobno kroimy i smażymy na oleju i maśle, aż się zeszklą. Po tym procederze, wrzucamy wszystko do garnka z uprzednio włożonym wcześniej przesmażonym mięsem.
4. Do zawartości naszego garnka dolewamy wody (tak, aby mięso było zakryte), wrzucamy suszone grzybki, doprawiamy według uznania i gotujemy wszystko ok. 10-15 minut, aż grzybki będą miękkie i całość się ładnie ze sobą połączy i przegryzie.
5. Gulasz najlepiej smakuje na gorąco...
6. ...tak więc zajadamy się!
Wypróbujecie?
Kathy i Leon
Strony
GOOGLE TRANSLATOR - SELECT LANGUAGE
Oświadczenie
Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich słów ani zdjęć. Jeśli chcesz jakieś z nich wstawić u siebie na blogu - zapytaj. Uszanuj czyjąś pracę - czytaj, komentuj, zadawaj pytania, ale nie kradnij!
Mój stary blog - Karia18
Szukaj na tym blogu
Bielenda
zdrowie
niedziela, 30 grudnia 2018
26 komentarzy:
ZAŁOŻENIA GŁÓWNE:
Jak czas pozwala - na niektóre komentarze odpowiadam.
***
Wchodzenie na banery reklamowe i klikanie w linki powoduje uciech na mej facjacie.
***
Jeśli konstruktywnie zaobserwujesz Leona to on zwykł odwdzięczać się tym samym. Nie musisz jednakowoż podawać adresu bloga.
***
Jeśli więc uporczywie linkujesz swoją stronę to wiedz, że trafiasz od razu do SPAMU. Wybitnie mnie to denerwuje.
***
Reklamujące się w komentarzach firmy zostają również uznawane za SPAM i usuwane. Od reklam jest zakładka KONTAKT/WSPÓŁPRACA
***
Komentarze, które są złośliwe, obraźliwe, wulgarne itp. zostają usuwane. Jeśli chcesz komentować - miej pewną godność.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Tym razem znowu się nie skuszę :)
OdpowiedzUsuńİnteresting recipes😊😊 thanks for your sharing 😊
OdpowiedzUsuńgrzybków nie jadam, ale i u mnie dziś będzie coś z kurczaka ;)
OdpowiedzUsuńSmacznego :)
OdpowiedzUsuńMój mąż uwielbia takie gulasze.
OdpowiedzUsuńSmacznego. 😊
OdpowiedzUsuńSmacznego :)
OdpowiedzUsuńMmmm... pyszności! :)
OdpowiedzUsuńWypiłbym samą wodę hahah
OdpowiedzUsuńPyszności ;)
OdpowiedzUsuńOj nie, gulasz to zupełnie nie moje smaki ;)
OdpowiedzUsuńMoja mama zrobiła ostatnio gulasz z indyka, ja wolę z cięższego mięsa z kaszą gryczaną 😉
OdpowiedzUsuńJa lubię drób,więc może być! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńZ suszonymi grzybami jeszcze nie próbowałam drobiu, ale może zaeksperymentuję :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, połączenie kurczaka i suszonych grzybów, musi smakować bardzo ciekawie. :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
Zuzanna
Nie skuszę sie-nie lubię suszonych grzybów ☺
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Lili
Ale mi narobiłaś apetytu na taki gularz z sussonysu grzybami
OdpowiedzUsuńNie jadam mięsa. Zrobię gulasz z samych grzybów. ;)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wyszło :)
OdpowiedzUsuńTroche mnie odrzucaja grzyby bo za nimi nie przepadam
OdpowiedzUsuńGulasz pierwsza klasa. Wszystkiego pięknego na ten Nowy Rok . Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńPyszności ;)
OdpowiedzUsuńGracias por la receta
OdpowiedzUsuńja zawsze wykorzystuję mięso wieprzowe , a do lecza daję drobiowe.
OdpowiedzUsuńgulasz bardziej w wołowiną albo wieprzowiną mi sie kojarzy:)
OdpowiedzUsuńIdę do sklepu, kupuję co trzeba i robię! Link już do tego Twojego dania zapisałem :D
OdpowiedzUsuń