Dziś przygotujemy coś pysznego, co zadowoli każdego łasucha.
Oto moja słodkość:
torebka kaszy jaglanej
puszka mleka kokosowego/mleka skondensowanego
miód
płatki kokosowe
migdały
Czynności:
1. Gotujemy kaszę w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ja wolę kaszę nieco twardszą, sypką, więc mój czas pichcenia jej to ok. 20 minut.
2. Gdy kasza się ugotujemy, wyjmujemy ją z torebki, przekładamy ponownie do garnka, do którego tym razem wlewamy całą puszkę mleka kokosowego. Całość gotujemy kilka chwil, aż do zagotowania i zgęstnienia. Mała rada: ci co nie lubią mleka kokosowego, mogą dodać mleko skondensowane. Miód dodajemy według uznania do miktrury dopiero jak całość nieco przestygnie.
3. Po ugotowaniu całości przekładamy naszą mleko-kaszę na talerz, czekamy chwilę aż ostygnie i zaczynamy formować kulki. Jak ja to robię? Ano najpierw biorę migdał (obrany wcześniej ze skórki za pomocą moczenia w gorącej wodzie) i wokół nieco obtaczam papkę z kaszy, tworząc kulkę. Takową maczam potem w wiórkach kokosowych i odkładam na talerz.
4. Całość smakuje najlepiej nieco schłodzona zatem wkładamy kule do lodówki na godzinę lub dwie.
5. Wyjmujemy i gapimy się z zadowoleniem.
6. Żremy!
Wypróbujecie?
Kathy i Leon
PS. Przepis mimo niewinnego wyglądu był idealny na imprezę Halloweenową, bowiem jego smak opisali wszyscy jako cyt. "strasznie pyszny."
looks so good ...
OdpowiedzUsuńwww.propositofeminino.blogspot.com.br
Bardzo przyjemny przepis, lubię kaszę jaglaną:)
OdpowiedzUsuńzrobię w wersji jaglanki, na rano :)
OdpowiedzUsuńMyślałam,że miód jest niewegański? ;)
https://sweetcruel.wordpress.com/
O, ciekawa rzecz! Podoba mi się szczególnie 6 punkt przepisu. A odnośnie zlinkowania kulek z Halloween, można powiedzieć, że to kłąbki pajęczyny XD
OdpowiedzUsuńA co to jest ta "miktrura"? :P
KULTURA & FETYSZE(klik!)
nigdy nie jadłam jeszcze domowego Rafaello :) ale mi tak smakuje kupne, ze mogłabym się jedynie rozczarować :P
OdpowiedzUsuńSłodkości z samego rana :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis:)
OdpowiedzUsuńPewnie są pyszne :)
OdpowiedzUsuńSzukałam czegoś ciekawego z kaszy jaglanej i proszę :) Niedzielny poranek, a ja mam już inspirację.
OdpowiedzUsuńJa kiedyś robiłam na płatkach jaglanych :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie, ja na razie rezygnuję ze wszystkich słodkości ;-)
OdpowiedzUsuńMoja mama robi podobne
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam-Mój blog
Wygląda cudownie! A skład jeszcze bardziej zachęca mnie do spróbowania :) Na pewno kiedyś je zrobię!
OdpowiedzUsuńTak! Tak! Dziękuję! Wypróbuję na pewno. Uwielbiam kokosy i uwielbiam Rafaello, więc taki zdrowszy przepis na pewno odtworzę ;)
OdpowiedzUsuńŚwietna, zdrowa przekąska ;)
OdpowiedzUsuńWegańskie raffaello pomysłowe. Nigdy z takim przepisem się nie spotkałam. Wygląda smacznie. Muszę kiedyś zrobić :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ^^
http://mysteryeternal.blogspot.com
Wygląda bardzo smacznie, uwielbiam takie nowości :) charlizerose.blogspot.com
OdpowiedzUsuńPewnie, że wypróbujemy :)
OdpowiedzUsuńSwietny przepis na pewno go wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńhttp://gabrysiowetestowaniee.blogspot.com/2016/11/zdrowy-deser-dla-figury-i-zdrowia.html
OdpowiedzUsuńmnam! uwielbiam raffaello :) na pewno spróbuję zdrowszej wersji :D
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńTym mojego serca nie podbijesz - nie znoszę kokosów. :P
OdpowiedzUsuńŁadnie wygląda. Ciekawe jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńMniaaam ale pysznie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńChętnie wypróbuje ten przepis.
OdpowiedzUsuńChyba wolę bardziej niezdrową wersję ;)
OdpowiedzUsuńKradnę przepis ! :)
OdpowiedzUsuńFajny przepis, chętnie kiedyś spróbuję :)
OdpowiedzUsuńsłodycze robione w domu przynajmniej nie zawierają zbędnej chemii i tłuszczy niezdrowych
OdpowiedzUsuńU mnie się robi mniej więcej podobnie :)
OdpowiedzUsuńI used to lvoe rafaello, but then I just had too much of them XD
OdpowiedzUsuńgratuluję pomysłowości. ja swoje kucharzenie ograniczam do minimum
OdpowiedzUsuńAle świetnie wygladają :)
OdpowiedzUsuńMniam, uwielbiam Raffaello ;) Nigdy nie robiłem takich słodkości w domu ;) Wypróbuje kiedyś ten przepis ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Fajny pomysł, może kiedyś zrobię na
OdpowiedzUsuńLove it!
OdpowiedzUsuńBloglovin
STYLEFORMANKIND.COM
Wow, wygląda wspaniale! <3
OdpowiedzUsuńZapraszam na swojego Bloga Sakurakotoo
Przepysznie wygląd to Raffaello :)
OdpowiedzUsuńWygląda Ciekawie:):)
OdpowiedzUsuńUwielbiam rafaello, więc na pewno skorzystam z Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuńMiłej niedzieli!
Ja właśnie wciągnęłam trzy placki z jabłkami, ale tym rafaello nie pogardziłabym :D Obserwuję!
OdpowiedzUsuńwolę prawdziwe;P
OdpowiedzUsuńSuper wygląda!:)
OdpowiedzUsuńxxBasia
Robiłam kiedyś, ale bez miodu i wyszło pyszne. ;]
OdpowiedzUsuńBardzo prosty przepis, na pewno wypróbuje.
OdpowiedzUsuńGłodna się zrobiłam :P
OdpowiedzUsuńJestem ostatnio kaszo-maniaczką, więc z chęcią wypróbuję Twój przepis! Wygląda na to, że nie jest to czasochłonne, a jednocześnie smakowite :D
OdpowiedzUsuńnice!
OdpowiedzUsuńlu | Coco&Louis
wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńmam takie same talerze ;D
Składniki bardzo zachęcają do podjęcia próby kulinarnej :)
OdpowiedzUsuńPychotka! Uwielbiamy takie domowe praliny :D
OdpowiedzUsuńJa niestety mam uczulenie na kokos, ale moja córka lubi to będzie kucharzyć pewnie wg Twojego przepisu:)
OdpowiedzUsuńTakie Raffaello to by się zjadło :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze Raffaello własnej roboty, ale wygląda ciekawie :)
OdpowiedzUsuńalle suuuuper *.* uwielbiam rafaello, takie też brzmi i wygląda przepysznie! :D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam na nowy wpis :)
stylowana100latka.blogspot.com
Z kaszy jaglanej można stworzyć tyle pyszności :) Twoje kulki wyglądają przepysznie i na pewno świetnie smakuję :)
OdpowiedzUsuńProsto i pysznie, wygląda jak przepis dla mnie :D
OdpowiedzUsuńJa robiłam podobne kuleczki też z kaszy ale gryczanej, miksowałam ją z bananami i opruszyłam w kakao:)
OdpowiedzUsuńSzkoda że dziś was nie było:) Ja kupiłam kilka perełek:) fajnie było cię poznać kochana:*
hm... a ja tam wole oryginalne xD
OdpowiedzUsuńŚwietnie, zrobię je w następnym tygodniu:)
OdpowiedzUsuńdelicious recipe
OdpowiedzUsuńI posted a NEW OUTFIT, I'd love to know your opinion
would you like to pass from my blog?
fashion blogger
kiss
Takiego rafaello jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńBrzmi pysznie ;D
OdpowiedzUsuńZapraszam :
unnormall.blogspot.com
Pomysł na kuleczki bardzo fajny. Podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńGingerheadlife.blogspot.com
Wyglądają naprawdę smakowicie! :)
OdpowiedzUsuńMmm...musi być pyszne.
OdpowiedzUsuńmniam ;) podziel się :D
OdpowiedzUsuńMuszę to koniecznie zrobić, super przepis i dodaje Twój przepis do zakładek, żeby się nie zgubił i jak tylko będę mieć wolne to robie.
OdpowiedzUsuńWygląda tak smakowicie, a do tego taka zdrowa słodkość :)
Kocham wszystko co kokosowe :)
OdpowiedzUsuńLooks really good!
OdpowiedzUsuńwww.busyandfab.com
I like it!
OdpowiedzUsuńMmmm. It looks tasty!
OdpowiedzUsuńWszystko, co z kokosem lubię. Przy mnie to Rafaello znikałoby szybciuteńko. Lubię takie kuleczki pełne smaku. Wspaniałości! Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńZdrowe słodkości, sama bym spróbowała. :-)
OdpowiedzUsuńThat would be perfect for me!
OdpowiedzUsuńHave a good week
Ja bym jeszcze tego migdała zanurzyła w czekoladzie. :D
OdpowiedzUsuńMniam, wyglądają bardzo kusząco...
OdpowiedzUsuńFajny przepis, chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuń