Witajcie!
Dziś czas na coś dobrego.
Oto co jeść będę:
Składniki:
1 pętko kiełbasy wiejskiej lub swojskiej
olej
łyżka masła
2 ząbki czosnku
3 cebule
szklanka ugotowanych i osolonych grzybów leśnych typu opieńki
1 papryka normalna
1 pomidory z puszki
1 papryka typu habanero
dwie torebki kaszy jęczmiennej
przyprawy: szczypta soli, pieprzu, ostra papryka
Czynności:
1. Wszystko kroimy na drobno i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, na której uprzednio wcześniej rozgrzaliśmy masło z olejem.
2. Gdy kiełbaska się ładnie przyrumieni, inne warzywa zmiękną, a cebula zeszkli, dorzucamy tam pomidory z puszki.
3. Całość dobrze mieszamy, doprawiamy przyprawami według uznania i przelewamy do garnka, gdzie gotujemy wszystko razem ok. 10 minut, żeby się wszystko przegryzło.
4. Czas na kaszę! Gotujemy dwie torebki kaszy w lekko osolonej wodzie ok. 15-20 minut.
5. Gdy kasza się ugotujemy, przekładamy odpowiednią dla siebie ilość na talerz, nakładamy nań leczo.
6. Najlepiej smakują na gorąco...
7. ...tak więc konsumujemy!
Wypróbujecie?
Kathy i Leon
Strony
GOOGLE TRANSLATOR - SELECT LANGUAGE
Oświadczenie
Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich słów ani zdjęć. Jeśli chcesz jakieś z nich wstawić u siebie na blogu - zapytaj. Uszanuj czyjąś pracę - czytaj, komentuj, zadawaj pytania, ale nie kradnij!
Mój stary blog - Karia18
Szukaj na tym blogu
Bielenda
zdrowie
niedziela, 10 lutego 2019
41 komentarzy:
ZAŁOŻENIA GŁÓWNE:
Jak czas pozwala - na niektóre komentarze odpowiadam.
***
Wchodzenie na banery reklamowe i klikanie w linki powoduje uciech na mej facjacie.
***
Jeśli konstruktywnie zaobserwujesz Leona to on zwykł odwdzięczać się tym samym. Nie musisz jednakowoż podawać adresu bloga.
***
Jeśli więc uporczywie linkujesz swoją stronę to wiedz, że trafiasz od razu do SPAMU. Wybitnie mnie to denerwuje.
***
Reklamujące się w komentarzach firmy zostają również uznawane za SPAM i usuwane. Od reklam jest zakładka KONTAKT/WSPÓŁPRACA
***
Komentarze, które są złośliwe, obraźliwe, wulgarne itp. zostają usuwane. Jeśli chcesz komentować - miej pewną godność.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Lubię dania z kaszą :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię leczo :)
OdpowiedzUsuńGood recipes 😊 have a nice day 😊
OdpowiedzUsuńSmakowicie się zrobiło 😊 Wypróbuję przy najbliższej okazji.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Dawno nie jadłam i kaszy i leczo, aczkolwiek widząc Twoje zdjęcie uświadomiłam sobie, że gulaszu również nie... Muszę ugotować ;)
OdpowiedzUsuńTo może i mnie zasmakować
OdpowiedzUsuńja się dowiedziałam,że całe życie moje leczo nie jest leczem. Bo oryginalne leczo nie ma ani kiełbasy, ani cukinii, którą ja daję. Tylko papryka, pomidor, i cebula. Ale trudno, wolę wersję z mięsnym dodatkiem i tak;)
OdpowiedzUsuńFajny przepis mmm:) chętnie zrobię! :) u nas dzisiaj gulasz wołowy
OdpowiedzUsuń:) Pozdrawiam :)
Nie przepadam za leczem, ale ten przpeis jest bardzo fajny, więc może wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńMiłej i smacznej niedzieli :)
OdpowiedzUsuńFajnie wygląda, smacznego :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kasze pod różną postacią- szybki z zdrowy posiłek 😉 Smacznego!
OdpowiedzUsuńJejku, jak ja dawno nie jadłam leczo .:O Moja teściowa robi najlepsze. :D
OdpowiedzUsuńpycha, ja aktualnie robię gofry :)
OdpowiedzUsuńAbsolutely delicious!
OdpowiedzUsuńleczo z kaszą jeszcze nie jadłam, bo zawsze szamam je po prostu solo. i do tego kiełbaska, która chyba nigdzie indziej nie smakuje tak cudownie. <3
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie.
Ja często robię leczo, choć też często je modyfikuję :P
OdpowiedzUsuńLubię takie dania :))
OdpowiedzUsuńMmmm aż mam ochotę! <3
OdpowiedzUsuńWyglada pysznie :)
OdpowiedzUsuńwowwww, it looks delicious!!!
OdpowiedzUsuńJedno z moich ulubionych dań. Dość często gości u nas na stole :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPasuje, bo lubię kaszę, leczo i kiełbasę! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńLeczo lubię, ale w wydaniu wegetariańskim. :)
OdpowiedzUsuńLeczo kocham ♥
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, dawno nie jadłam lecza.
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię leczo :)
OdpowiedzUsuńMmmmmm
OdpowiedzUsuńDelicious!
Xoxo ♡
it looks delicious! ))
OdpowiedzUsuńOstatnio polubiłam kaszę bulgur - ciekawe czy również pasowałaby do tego typu przepisu. Jak myślisz?
OdpowiedzUsuńMysle ze spoko:) kazdy rodzaj kaszy tu pasuje!
UsuńNie gotuj niczego w torebkach. Odcedzenie na sitku ryżu czy kaszy naprawdę nie jest kłopotliwe, a z tych worków się różne paskudztwa uwalniają.
OdpowiedzUsuńLecza z kaszą nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie. :)
OdpowiedzUsuńLooks delicious. Great :))
OdpowiedzUsuńWyglada smakowicie ,ale raczej nie dla mnie ☺
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Lili
Gracias por la receta
OdpowiedzUsuńPodkradam kolejny przepis :D
OdpowiedzUsuńPycha :) często gotuję leczo, ale raczej w sezonie, bo aktualna cena chociażby papryki mnie po prostu powala...
OdpowiedzUsuńUwielbiam leczo, ale solo. Moim zdaniem kasza jest już zbędna.
OdpowiedzUsuń