Witajcie!
Dziś czas na coś lekkiego.
Oto barszcz z grzybami leśnymi:
Składniki:
1 kg grzybów leśnych
4 litry bulionu zrobionego z dwóch kostek rosołowych
2 łyżki śmietany 18%
1 łyżka mąki
przyprawy (sól, pieprz, majeranek do smaku, zioła prowansalskie, chilli)
łyżka masła
zimna woda
Do dekoracji:
koperek lub natka pietruszki
Czynności:
1. Grzyby leśne czyścimy z farfocli, myjemy je i kroimy w plastry. Następnie wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy ok. 20 minut.
2. Gdy grzybki się nam ładnie ugotują, do wody po gotowaniu dorzucamy kostki rosołowe i wszystko dobrze mieszamy, doprawiając według uznania.
3. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy chwilkę mąkę, którą następnie dodajemy do barszczu, aby go zagęścić.
4. W kubku rozrabiamy 2 łyżki śmietany 18% z solą i zimną wodą, którą to paciaję wlewamy do barszczu.
5. Barszcz smakuje najlepiej na ciepło...
6. ..tak nie czekając, aż ktoś nas wyprzedzi - więc konsumujemy!
Wypróbujecie?
Kathy i Leon
Strony
GOOGLE TRANSLATOR - SELECT LANGUAGE
Oświadczenie
Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich słów ani zdjęć. Jeśli chcesz jakieś z nich wstawić u siebie na blogu - zapytaj. Uszanuj czyjąś pracę - czytaj, komentuj, zadawaj pytania, ale nie kradnij!
Mój stary blog - Karia18
Szukaj na tym blogu
Bielenda
zdrowie
niedziela, 25 listopada 2018
29 komentarzy:
ZAŁOŻENIA GŁÓWNE:
Jak czas pozwala - na niektóre komentarze odpowiadam.
***
Wchodzenie na banery reklamowe i klikanie w linki powoduje uciech na mej facjacie.
***
Jeśli konstruktywnie zaobserwujesz Leona to on zwykł odwdzięczać się tym samym. Nie musisz jednakowoż podawać adresu bloga.
***
Jeśli więc uporczywie linkujesz swoją stronę to wiedz, że trafiasz od razu do SPAMU. Wybitnie mnie to denerwuje.
***
Reklamujące się w komentarzach firmy zostają również uznawane za SPAM i usuwane. Od reklam jest zakładka KONTAKT/WSPÓŁPRACA
***
Komentarze, które są złośliwe, obraźliwe, wulgarne itp. zostają usuwane. Jeśli chcesz komentować - miej pewną godność.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
İnteresting recipes😊 have a nice day 🙋
OdpowiedzUsuńgrzybów nie jadam, ale barszcz to chyba zakwas musi być, to raczej zupka grzybowa :) Ale smacznego:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taki barszcz. 😊
OdpowiedzUsuńKocham zupy zwłaszcza jesienią :)
OdpowiedzUsuńA jak jak zup nigdy nie lubiłam tak w tym roku mam ochotę xD
UsuńA tego jeszcze nie słyszałam, ale musi być dobre:)
OdpowiedzUsuńChętnie spróbuję zrobić z twojego przepisu:)
Pozdrawiam Serdecznie:)
Nigdy nie jadłam, ale aż zgłodniałam ;)
OdpowiedzUsuńPyszności :D
OdpowiedzUsuńWygląda średni, ale na pewno jest pyszny ;)
OdpowiedzUsuńNie przepadam.
OdpowiedzUsuńbez kostek rosołowych i z chęcią się poczęstuję:)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam takiego barszczu. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńja robię taką zupę ale na domowym rosole z grzybów suszonych głównie i daję ich tylko kilka. średnio lubię grzyby jeść, ale bardzo zbierać
OdpowiedzUsuńI love mushrooms! But I use to eat them salted with garlic.
OdpowiedzUsuńZjadłabym dobrej zupki grzybowej ;-)
OdpowiedzUsuńW tym roku nie nazbierałam grzybów.Ale uwielbiam wszelkiego typu zupy z grzybami.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJa bardzo lubię grzyby leśne. Dziękuję za świetny przepis :)
OdpowiedzUsuńBarszcz z grzybami? takiego zestawienia jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńps. numer postu, to moja data urodzin :D
Będę robiła na święta. Wygląda pysznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńPewnie smakowity :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym, uwielbiam grzyby! :)
OdpowiedzUsuńNie lubię grzybów.
OdpowiedzUsuńMniam , już nie długo święta i mnie na stole nie zabraknie takiego pysznego barszczyku
OdpowiedzUsuńDawno grzybów nie jadłam.. :o Ale ta paciaja wygląda smacznie :D
OdpowiedzUsuńWszystko pięknie, ale czemu to nazwałaś barszcz, jak w tym barszczu nie ma? ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam grzyby :) Musi być smaczny.
OdpowiedzUsuńGracias por la receta.
OdpowiedzUsuńLubię zupę grzybową... ale zdecydowanie nie w takim wydaniu. Kostki rosołowe to zło! Trucizna. Świadomie w życiu bym jej nie użyła.
OdpowiedzUsuńsuper blog , zapraszam do mnie dopiero zaczynam :))
OdpowiedzUsuń