Oświadczenie

Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich słów ani zdjęć. Jeśli chcesz jakieś z nich wstawić u siebie na blogu - zapytaj. Uszanuj czyjąś pracę - czytaj, komentuj, zadawaj pytania, ale nie kradnij!



Mój stary blog - Karia18

INFORMACJA:

Nowe posty pojawiają się zawsze, codziennie rano, między 7-9. Dlatego śmiało możecie wbijać do Leona pomiędzy jednym łykiem porannej kawy, a drugim!
Aby jednakowoż nie ominąć żadnej notki zapraszam do śledzenia mnie na FB i Instagramie.


Bardzo proszę także o klikanie w reklamy, które wyświetlają się na blogu. Was to nic nie kosztuje, a ja zbieram na lepszy aparat :)

GOOGLE TRANSLATOR - SELECT LANGUAGE

Szukaj na tym blogu

niedziela, 4 listopada 2018

1966. Gotujemy w weekend, cz. 76 babeczki rozmaitości

Witajcie!

Dziś czas na coś dobrego.

Oto co upiekłam:



Babeczka z twixem i gruszką:


Przekrój babeczki z twixem:




Składniki:

a) spód

szklanka płatków owsianych górskich
1/4 szklanki mleka
łyżka masła
szczypta soli
łyżeczka cukru

b) krem

1/3 opakowania 500 g twarożku waniliowego do sernika
łyżeczka żelatyny rozrobiona na ćwierć szklanki z gorącą wodą


Do dekoracji: 

 orzechy włoskie
twix
gruszka

Czynności:

1. Na patelnię wrzucamy masło oraz płatki owsiane. Doprawiamy solą i cukrem. Dolewamy mleka i wszystko smażymy vel gotujemy, aż płatki zmiękną i wchłoną całą wilgoć.
2. Gdy masa płatkowa się nam usmaży, wykładamy ją na formę do babeczek (ja mam takie na 12 sztuk), uprzednio wysmarowaną masłem.
3. Na spód na masę płatkową kładziemy składniki według uznania, a więc: pokrojone batoniki twix, pokrojone gruszki, pokrojone orzechy włoskie.
  4. Gotową i przestudzoną żelatynę ostrożnie mieszamy z masą twarożkową i wykładamy na położone wcześniej składniki naszych babeczek. 

 5. Na krem kładziemy pozostałe różności, jakie były dawane na spód w poszczególnych babeczkach.
 6. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
7. Bladym świtem wyciągamy cudo z zimnej otchłani i gapimy się chwilę nań.
8. Zajadamy na śniadanie, popijając lekko chłodną kawą!

Wypróbujecie?

Kathy i Leon 

28 komentarzy:

  1. Nie wygląda wcale na trudny przepis, nono :D aż mam chęć takowy deser przyrządzić :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda pysznie :) Prosty przepis, a na pewno smakuje obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. İnteresting recipe😊 look delicious

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo apetyczne te babeczki :) Wpraszam się na kawkę i te pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglądają bajecznie, aż ślinka cieknie, pyszności

    OdpowiedzUsuń
  6. Ależ smacznie wyglądają. Narobiłaś mi ochoty ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają super! Muszę spróbować ;) Pozdrawiam serdecznie ☺️

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny pomysł. Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Aleś mi narobiła smaka. Mniam mniam.

    OdpowiedzUsuń
  10. Nie wpadłabym na takie połączenie :) Wygląda smakowicie

    OdpowiedzUsuń
  11. Gracias por la receta la tendré en cuenta.

    OdpowiedzUsuń

ZAŁOŻENIA GŁÓWNE:

Jak czas pozwala - na niektóre komentarze odpowiadam.
***
Wchodzenie na banery reklamowe i klikanie w linki powoduje uciech na mej facjacie.
***
Jeśli konstruktywnie zaobserwujesz Leona to on zwykł odwdzięczać się tym samym. Nie musisz jednakowoż podawać adresu bloga.
***
Jeśli więc uporczywie linkujesz swoją stronę to wiedz, że trafiasz od razu do SPAMU. Wybitnie mnie to denerwuje.
***
Reklamujące się w komentarzach firmy zostają również uznawane za SPAM i usuwane. Od reklam jest zakładka KONTAKT/WSPÓŁPRACA
***
Komentarze, które są złośliwe, obraźliwe, wulgarne itp. zostają usuwane. Jeśli chcesz komentować - miej pewną godność.

Zarabiaj z Ceneo.pl

Ceneo.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

hx caps

www.uusoccer.ru