Dziś kolejna odsłona mojej ukochanej ryżywianki.
Tym razem postawiłam na połączenie nektarynek i malin.
Oto jak wyszło:
szklanka mleka
szklanka płatków ryżowych
15 malin
1 duża nektarynka
wiórki kokosowe
Czynności:
1. Mleko wlewamy do garnka, chwilę gotujemy, po czym dodajemy do niego płatki ryżowe. Mieszamy do momentu, aż całość się zagotuje.
2. Maliny i nektarynki myjemy.
3. Maliny ugniatamy na papkę, a nektarynki kroimy na kawałki.
4. Do miski przekładamy naszą ryżowiankę, kładziemy maliny, mieszamy całość.
5. Na wierzch kładziemy pokrojone fragmenty nektarynek oraz posypujemy wiórkami kokosowymi. Do chce może dosłodzić miodem, ale ja nie mam takiej potrzeby.
6. Wkładamy do lodówki na jakąś godzinę (choć ja najczęściej robię tak, że wkładam ryżowiankę na całą noc i rano mam gotowy posiłek).
7. Po upływie tego czasu wyjmujemy nasze danie i gapimy się nań chwilę z ukontentowaniem.
8. Żremy!
Wypróbujecie?
Kathy i Leon
Z pewnością smaczne, chociaż ja nigdy nie lubiłam ryżu na słodko... wybacz ♥ ;)
OdpowiedzUsuńNie znam akurat takiej wersji. Pierwsze słyszę o takim zestawieniu nektarynek z malinami. Musi być ciekawy smak. Może się kiedyś na te pyszności skuszę, bo moja smaki jak widzę!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :) :)
Na to raczej się nie skuszę, ale smacznego życzę.
OdpowiedzUsuńCudownie, że jest lato i możemy korzystać z sezonowych owoców!
OdpowiedzUsuńMmmm....yummy!
OdpowiedzUsuńmoje ukochane śniadanko ;)
OdpowiedzUsuńJa na słodko uwielbiam owsiankę albo jaglankę ;) Z ryżem jeszcze nie próbowałam :D Ten jedynie z jabłkami ;)
OdpowiedzUsuńWyszło mega pysznie :) Chętnie bym zjadła porcyjkę :)
OdpowiedzUsuńCzegoś takiego nigdy nie jadłam.Wygląda bardzo smakowicie, chetnie spróbuję :-)
OdpowiedzUsuńOkropnie apetycznie wygląda! Aż chciałoby się wyciągnąć je z monitora i zjeść
OdpowiedzUsuńmniammm, to musi być pyszne
OdpowiedzUsuńBez wiórek mogę zjeść. :D
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym spróbowała :)
OdpowiedzUsuńwypróbujemy:D
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem jak smakuje.
OdpowiedzUsuńMniam :D
OdpowiedzUsuńAleż zdrowe pyszności
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńThat looks so lovely :)
OdpowiedzUsuńmusi być pyszna
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńFUJJ! ;) Zdecydowanie nie mój smak. Ale Tobie na zdrowie!
OdpowiedzUsuńFUJJ! ;) Zdecydowanie nie mój smak. Ale Tobie na zdrowie!
OdpowiedzUsuńA jakbym użyła ryżu zamiast płatków to nie wyjdzie? Jakoś do płatków nie mam przekonania.
OdpowiedzUsuńNie jadłam, może spróbuję, bo widzę, że proste XD.
OdpowiedzUsuńLubię tego typu desery :) W prawdzie takiego jeszcze nie jadłam, ale myślę, że by mi posmakował. Ostatnio mam fazę na pudding chia :D
OdpowiedzUsuńLubię płatki ryżowe, zwykle jem je z dżemem, spróbuję w tej wersji;)
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym zjadła, nawet teraz :D
OdpowiedzUsuńMniam :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńxxBasia
Ale wygląda apetycznie!
OdpowiedzUsuńzdrowo i smacznie :)
OdpowiedzUsuńmalinki <3
OdpowiedzUsuńWolimy ugotować ryż jaśminowy ale płatki to też fajny pomysł aby szybko uporać się z jedzonkiem :D
OdpowiedzUsuńMmmmmmmmmm, zjadłoby się :))
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńReally interesting post! Thanks for sharing)
OdpowiedzUsuńSuper <3
OdpowiedzUsuńSuper ryżowianka :) Bardzo apetycznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
No wygląda bardzo smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńnie jadlam czegos takiego, musze sprobowac
OdpowiedzUsuńmmmmm, I like this :D
OdpowiedzUsuńJa ostatnio bardzo mało gotuję i dość kiepsko się odżywiam :/
OdpowiedzUsuńJa niestety nie za bardzo mogę sie przekonać do kasz , ryżu czy płatków na słodko, ale prezentuje się przepysznie.
OdpowiedzUsuńZjadłabym nawet nie pytając co pod spodem się kryje :P
OdpowiedzUsuńDelicious :))
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis :) łatwy w wykonaniu :) Wygląda bardzo apetycznie !
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńJa bym się nawet nie gapiła chwilę, tylko od razu jadła :D
OdpowiedzUsuńTo danie może mieć nieskończenie wiele wersji. :)
OdpowiedzUsuń