GOOGLE TRANSLATOR - SELECT LANGUAGE

Oświadczenie

Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich słów ani zdjęć. Jeśli chcesz jakieś z nich wstawić u siebie na blogu - zapytaj. Uszanuj czyjąś pracę - czytaj, komentuj, zadawaj pytania, ale nie kradnij!



Mój stary blog - Karia18

INFORMACJA:

Nowe posty pojawiają się rano, między 7-9!
Aby nie ominąć żadnej notki zapraszam do śledzenia mnie na FB i Instagramie i Tik Toku.

Uprzejmie proszę o klikanie w reklamy! Was to nic nie kosztuje, a ja zbieram na lepszy aparat :)

Moja grupa na FB o wygranej walce z anoreksją: Klik! oraz grupa dla osób zmagających się z ŁZS: Klik

Ceneo.pl

Bielenda

zdrowie

niedziela, 16 lipca 2017

1503. Gotujemy w weekend, cz. 63 ryżowianka z nektarynek i malin

Witajcie!

Dziś kolejna odsłona mojej ukochanej ryżywianki.

Tym razem postawiłam na połączenie nektarynek i  malin.

Oto jak wyszło:








Składniki:

szklanka mleka

szklanka płatków ryżowych
15 malin

1 duża nektarynka 
wiórki kokosowe

Czynności:

1. Mleko wlewamy do garnka, chwilę gotujemy, po czym dodajemy do niego płatki ryżowe. Mieszamy do momentu, aż całość się zagotuje. 
2. Maliny i nektarynki myjemy.

3. Maliny ugniatamy na papkę, a nektarynki kroimy na kawałki.
4. Do miski przekładamy naszą ryżowiankę, kładziemy maliny, mieszamy całość.

5. Na wierzch kładziemy pokrojone fragmenty nektarynek oraz posypujemy wiórkami kokosowymi. Do chce może dosłodzić miodem, ale ja nie mam takiej potrzeby.
6. Wkładamy do lodówki na jakąś godzinę (choć ja najczęściej robię tak, że wkładam ryżowiankę na całą noc i rano mam gotowy posiłek).
7. Po upływie tego czasu wyjmujemy nasze danie i gapimy się nań chwilę z ukontentowaniem.
8. Żremy!

Wypróbujecie?

Kathy i Leon

51 komentarzy:

  1. Z pewnością smaczne, chociaż ja nigdy nie lubiłam ryżu na słodko... wybacz ♥ ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie znam akurat takiej wersji. Pierwsze słyszę o takim zestawieniu nektarynek z malinami. Musi być ciekawy smak. Może się kiedyś na te pyszności skuszę, bo moja smaki jak widzę!
    Pozdrawiam serdecznie :) :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na to raczej się nie skuszę, ale smacznego życzę.

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudownie, że jest lato i możemy korzystać z sezonowych owoców!

    OdpowiedzUsuń
  5. moje ukochane śniadanko ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja na słodko uwielbiam owsiankę albo jaglankę ;) Z ryżem jeszcze nie próbowałam :D Ten jedynie z jabłkami ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyszło mega pysznie :) Chętnie bym zjadła porcyjkę :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Czegoś takiego nigdy nie jadłam.Wygląda bardzo smakowicie, chetnie spróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Okropnie apetycznie wygląda! Aż chciałoby się wyciągnąć je z monitora i zjeść

    OdpowiedzUsuń
  10. Bez wiórek mogę zjeść. :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Z chęcią bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  12. FUJJ! ;) Zdecydowanie nie mój smak. Ale Tobie na zdrowie!

    OdpowiedzUsuń
  13. FUJJ! ;) Zdecydowanie nie mój smak. Ale Tobie na zdrowie!

    OdpowiedzUsuń
  14. A jakbym użyła ryżu zamiast płatków to nie wyjdzie? Jakoś do płatków nie mam przekonania.

    OdpowiedzUsuń
  15. Nie jadłam, może spróbuję, bo widzę, że proste XD.

    OdpowiedzUsuń
  16. Lubię tego typu desery :) W prawdzie takiego jeszcze nie jadłam, ale myślę, że by mi posmakował. Ostatnio mam fazę na pudding chia :D

    OdpowiedzUsuń
  17. Lubię płatki ryżowe, zwykle jem je z dżemem, spróbuję w tej wersji;)

    OdpowiedzUsuń
  18. Z chęcią bym zjadła, nawet teraz :D

    OdpowiedzUsuń
  19. Bardzo smakowicie wygląda:)

    xxBasia

    OdpowiedzUsuń
  20. Wolimy ugotować ryż jaśminowy ale płatki to też fajny pomysł aby szybko uporać się z jedzonkiem :D

    OdpowiedzUsuń
  21. Really interesting post! Thanks for sharing)

    OdpowiedzUsuń
  22. Super ryżowianka :) Bardzo apetycznie wygląda ;)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  23. nie jadlam czegos takiego, musze sprobowac

    OdpowiedzUsuń
  24. Ja ostatnio bardzo mało gotuję i dość kiepsko się odżywiam :/

    OdpowiedzUsuń
  25. Ja niestety nie za bardzo mogę sie przekonać do kasz , ryżu czy płatków na słodko, ale prezentuje się przepysznie.

    OdpowiedzUsuń
  26. Zjadłabym nawet nie pytając co pod spodem się kryje :P

    OdpowiedzUsuń
  27. Świetny przepis :) łatwy w wykonaniu :) Wygląda bardzo apetycznie !

    OdpowiedzUsuń
  28. Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  29. Ja bym się nawet nie gapiła chwilę, tylko od razu jadła :D

    OdpowiedzUsuń
  30. To danie może mieć nieskończenie wiele wersji. :)

    OdpowiedzUsuń

ZAŁOŻENIA GŁÓWNE:

Jak czas pozwala - na niektóre komentarze odpowiadam.
***
Wchodzenie na banery reklamowe i klikanie w linki powoduje uciech na mej facjacie.
***
Jeśli konstruktywnie zaobserwujesz Leona to on zwykł odwdzięczać się tym samym. Nie musisz jednakowoż podawać adresu bloga.
***
Jeśli więc uporczywie linkujesz swoją stronę to wiedz, że trafiasz od razu do SPAMU. Wybitnie mnie to denerwuje.
***
Reklamujące się w komentarzach firmy zostają również uznawane za SPAM i usuwane. Od reklam jest zakładka KONTAKT/WSPÓŁPRACA
***
Komentarze, które są złośliwe, obraźliwe, wulgarne itp. zostają usuwane. Jeśli chcesz komentować - miej pewną godność.

Walmart

hx caps

www.uusoccer.ru