.

.

Oświadczenie

Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich słów ani zdjęć. Jeśli chcesz jakieś z nich wstawić u siebie na blogu - zapytaj. Uszanuj czyjąś pracę - czytaj, komentuj, zadawaj pytania, ale nie kradnij!
Obrazek użyty w nagłówku pochodzi stąd: Klik!


Mój stary blog - Karia18

drugi blog: http://karia18.blog.onet.pl


INFORMACJA:

Od jakiegoś czasu mam pewien denerwujący problem z aktualizacją nowych wpisów na liście czytelniczej, natomiast - bez obaw - nowe posty pojawiają się zawsze, codziennie rano, między 7-9. Dlatego śmiało możecie wbijać do Leona pomiędzy jednym łykiem porannej kawy, a drugim!
Aby jednakowoż nie ominąć żadnej notki zapraszam do śledzenia mnie na FB:

Pragnę dodać ponadto, że z racji na zmianę szablonu, niektóre posty - zwłaszcza recenzje - pozostały jeszcze w tle kodu i koloru HTML ze starego szablonu.
Pracuję nad ujednoliceniem całości.
TRANSLATE
Select language

TRANSLATE - SELECT LANGUAGE

Szukaj na tym blogu

niedziela, 3 lipca 2016

1125. Gotujemy w weekend, cz. 46 potrawka z kurczaka, pieczarek, frytek i kopertu

Witajcie!

Dziś będzie coś na słono.


Oto co przygotowałam na rodzinną posiadówkę obiadową:






Składniki:

1 kg frytek karbowanych
pierść z kurczaka

ok. 15-20 dorodnych pieczarek
4 ząbki czosnku
łyżka masła

łyżka oliwy z oliwek

przyprawy: sól czosnkowa i przyprawa warzywna do potraw od firmy Kociołek Smaków, pieprz.

Do dekoracji: 

koperek

Czynności:

1. Pieczarki myjemy, kroimy na plastry.

2. Pierś z kurczaka kroimy na drobne kwadraciki, po czym wrzucamy razem z pieczarkami na przygotowaną wcześniej rozgrzaną patelnię, posmarowaną oliwą i masłem.
3. Całość smażymy ok. 30 minut, do momentu, aż mięso i pieczarki będą miękkie. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i dobrze mieszamy kilka chwil, aby wszystko się ładnie ze sobą połączyło.
4. Pora na frytki! W piekarniku, bądź frytkownicy przygotujemy nasze ziemniaki. 
5. Gdy mięso, grzyby i frytki są gotowe, przekładamy je na talerz i układamy według naszego widzi-mi-się.
6. Całość posypujemy koperkiem.
7. Gapimy się nań.
8. Najlepiej smakują na gorąco...
9. ...tak więc żremy!

Wypróbujecie?


Kathy Leonia

69 komentarzy:

  1. Bez frytek to danie jest ok. oczywiście dla mnie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, ale mi smaka zrobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na pewno wypróbuję, ale bez koperku, do którego mam uraz od małego. :D

    OdpowiedzUsuń
  4. pieczarki bym zamieniła na cukinię, frytki na ryż i bym zjadła:)
    https://sweetcruel.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. To jest z pieczarkami, więc u mnie odpada. :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda smacznie ;) a za frytki dałabym się pokroić ;)

    madzik-world.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja pieczarki zamieniłabym na sałatę :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Zjadłabym..
    U mnie wczoraj grill był cyckki kurczaka + oscypki. Sałatka z pomidorów i bagietka czosnkowa :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pieczarów nie lubię ;p ale na fryty to jak zawsze narobiłaś mi ochoty :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Domyślam się, że chodziło o koperek nie koperet ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Czosnkowe to danie. :D Ale godne wypróbowania. ^^

    OdpowiedzUsuń
  12. Jakie smaczne jedzonko :)
    Frytki to jest to co kocham <3


    https://fasionsstyle.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  13. pyszności :-) uwielbiam kurczaka w każdym wydaniu :-D

    OdpowiedzUsuń
  14. Wygląda wspaniale! Ale bym zjadła.. :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Mam taką ochotę na fryty :D

    OdpowiedzUsuń
  16. Tutaj znalazło się wiele składników, które u mnie nie przejdą. :D Kurczak + frytki i do szczęścia nic już nie potrzeba. :D

    OdpowiedzUsuń
  17. Uwielbiam koperek i mogłabym jeść go do wszystkiego. Tą ilością do obiadu mnie kupiłaś :) Nie została Ci tam jeszcze porcja dla mnie?

    OdpowiedzUsuń
  18. Super wygląda to danie , zjadłabym ;)
    http://xthy.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  19. Koperek bym od razu odrzuciła :D

    OdpowiedzUsuń
  20. takie pyszności nie ułatwiają mi cierpliwego czekania na obiad! :D

    OdpowiedzUsuń
  21. No to weekendowe domowe smaki Was czekają 😀

    OdpowiedzUsuń
  22. Lubię takie szybkie dania :-)

    OdpowiedzUsuń
  23. Danie bardzo pyszne. Tylko frytki zrobiłabym sama w domu, bo tych sklepowych bardzo nie lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Pyszności, aż zjadłabym frytek :D

    OdpowiedzUsuń
  25. Mmm wygląda pysznie :D chyba wypróbuję kiedyś :D

    OdpowiedzUsuń
  26. Hej piekna 😊 tak dawno mnie nie bylo w strefi blogerek a tu na dzien dobry takie smakolyki 😄

    OdpowiedzUsuń
  27. U mnie w niedzielę musi być kotlet :-P Rzadko kiedy jest coś innego :-P

    OdpowiedzUsuń
  28. Wygląda bardzo apetycznie ;D

    OdpowiedzUsuń
  29. Aż się głodna zrobiłam :D
    Na pewno przepis kiedyś wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  30. Często jak robię kurczaka w cieście francuskim to zostają mi pieczarki i nie wiem co potem z nimi zrobić, a Ty tutaj zaserwowałaś taki prosty przepis :) Na pewno kiedyś wykorzystam go :)

    OdpowiedzUsuń
  31. Pycha :) Wszystko bym zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  32. Danie wygląda przepysznie, może kiedyś zrobię coś podobnego! :) Darin Kr blog.

    OdpowiedzUsuń
  33. Ale pyszności! Aż zrobiłam się głodna.

    OdpowiedzUsuń
  34. Narobiłaś mi ochoty na coś takiego! :)
    www.evdaily.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  35. Bardzo smakowite! melodylaniella.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  36. No nie! Znowu narobiłaś mi smaka!!! Muszę przestać Cie odwiedzać wieczorami :D

    OdpowiedzUsuń
  37. Lovely post dear! Have a great weekend!

    OdpowiedzUsuń
  38. Jak ja dawno nie jadłam frytek.. Czas to nadrobić:)

    OdpowiedzUsuń
  39. Ciekawe :) moze sie skusze niedlugo :)

    OdpowiedzUsuń
  40. Więcej koperku się nie dało? :D

    OdpowiedzUsuń
  41. ten kurczak wygląda bardzo smacznie ;)!

    OdpowiedzUsuń
  42. Wszystko jest w tym daniu co ja lubię. Smakowicie wygląda i na pewno zrobię sobie taki obiad.Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  43. apetycznie, zjadłabym takie fryty

    OdpowiedzUsuń
  44. nie lubię grzybów, nawet pieczarek ale na te danie bym się skusiła ;D

    OdpowiedzUsuń
  45. Wygląda na prawdę APETYCZNIE - kiedyś na pewno wykorzystam Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  46. Świetny przepis z chęcią go wypróbuje :)
    Cieplutko pozdrawiam :*

    Zapraszam do mnie:
    http://nadziejana.blogspot.com/
    http://fasionsstyle.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  47. Ciekawy przepis, na pewno zapamiętam jako bazę do bardziej rozbudowanej wersji potrawki :)

    OdpowiedzUsuń
  48. Kurczak.. frytki MNIAM!! .. ale koper? BLE FUJ OHYDA PASKUDZTWO ŚWIŃSTWO! Nie znoszę kopru! Nie znoszę go do tego stopnia.. ze nie jestem wstanie tknąć potrawy jeśli tylko mi nim zapachnie. Wyobrażasz sobie moje problemy szczególnie na "proszonych obiadach"? :D

    OdpowiedzUsuń
  49. Ale narobiłaś mi apetytu! Mniam mniam mniam :)

    OdpowiedzUsuń

ZAŁOŻENIA GŁÓWNE:

Jak czas pozwala - na niektóre komentarze odpowiadam.
***
Wchodzenie na banery reklamowe i klikanie w linki powoduje uciech na mej facjacie.
***
Jeśli konstruktywnie zaobserwujesz Leona to on zwykł odwdzięczać się tym samym. Nie musisz jednakowoż podawać adresu bloga, chyba, że nie jest podpięty do profilu Twego.
***
Jeśli więc masz adres bloga podpięty pod profil blogera, a mimo to uporczywie linkujesz swoją stronę to wiedz, że trafiasz od razu do SPAMU. Wybitnie mnie to denerwuje.
***
Reklamujące się w komentarzach firmy zostają również uznawane za SPAM i usuwane. Od reklam jest zakładka KONTAKT/WSPÓŁPRACA
***
Komentarze, które są złośliwe, obraźliwe, wulgarne itp. zostają usuwane. Jeśli chcesz komentować - miej pewną godność.