Witajcie!
Dziś sobie skosztujemy czegoś zdrowego i dobrego.
Oto amarantus ze szpinakiem, czosnkiem i cebulą:
Składniki:
szklanka kaszy amarantus
1 duża cebulka
1 ząbek czosnku
5 brykietów mrożonego szpinaku
przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie
olej/masło do smażenia
Czynności:
1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie ok. 20 minut, aż nieco zmięknie. Po ugotowaniu kaszę wykładamy na talerz i odcedzamy z nadmiaru wody.
2. Cebulkę i czosnek kroimy na drobno, wrzucamy na patelnię z olejem/masłem i podsmażamy. W międzyczasie dodajemy brykiety szpinaku, które wcześniej dobrze jest nieco rozmrozić.
3. Ugotowaną kaszę dorzucamy do smażących się warzyw i wszystko dusimy ok. 5 minut.
4. Gdy wszystko się ładnie przesmaży wykładamy na talerz, doprawiamy według uznania.
5. Najlepiej smakuje na ciepło zatem...
6... żremy!
Wypróbujecie?
Kathy i Leon
Strony
GOOGLE TRANSLATOR - SELECT LANGUAGE
Oświadczenie
Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich słów ani zdjęć. Jeśli chcesz jakieś z nich wstawić u siebie na blogu - zapytaj. Uszanuj czyjąś pracę - czytaj, komentuj, zadawaj pytania, ale nie kradnij!
Mój stary blog - Karia18
Szukaj na tym blogu
Bielenda
zdrowie
niedziela, 11 marca 2018
33 komentarze:
ZAŁOŻENIA GŁÓWNE:
Jak czas pozwala - na niektóre komentarze odpowiadam.
***
Wchodzenie na banery reklamowe i klikanie w linki powoduje uciech na mej facjacie.
***
Jeśli konstruktywnie zaobserwujesz Leona to on zwykł odwdzięczać się tym samym. Nie musisz jednakowoż podawać adresu bloga.
***
Jeśli więc uporczywie linkujesz swoją stronę to wiedz, że trafiasz od razu do SPAMU. Wybitnie mnie to denerwuje.
***
Reklamujące się w komentarzach firmy zostają również uznawane za SPAM i usuwane. Od reklam jest zakładka KONTAKT/WSPÓŁPRACA
***
Komentarze, które są złośliwe, obraźliwe, wulgarne itp. zostają usuwane. Jeśli chcesz komentować - miej pewną godność.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Z tej mieszanki zjadłabym kaszę i szpinak :)
OdpowiedzUsuńmocno lubisz szpinak:)
OdpowiedzUsuńProsty i szybki przepis. Też lubię szpinak (:
OdpowiedzUsuńz amarantusem nie jadłam :) muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńYou know I love healthy food. I like much onions, garlic and spinaches.
OdpowiedzUsuńZawsze robiłam amarantus na słodko. Muszę spróbować Twojej wersji :)
OdpowiedzUsuńProsto i szybko :)
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś wypróbować 👍🏻
OdpowiedzUsuńGdyby wyrzucić cebulę to może bym spróbował ;p
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze takiego połączenia.
OdpowiedzUsuńWidzę, że u Ciebie królują szybkie i proste przepisy :)
OdpowiedzUsuńFajny i prosty przepis. No i na pewno przede wszystkim smaczny :)
OdpowiedzUsuńciekawe danie, u mnie przez cały weekend gotuje mój chłopka a ja "zajmuje się sobą " :D
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńUWielbiam szpinak!
OdpowiedzUsuńKocham szpinak <3 Dzisiaj jadłam makaron ;)
OdpowiedzUsuńDżizas, ja nie wiedziałam co to jest ten amarantus :D
OdpowiedzUsuńLubię szpinak, więc myślę, że by mi to zasmakowało ;)
OdpowiedzUsuńŁatwe i szybkie - coś co lubię ;)
OdpowiedzUsuńThat looks really yummy!
OdpowiedzUsuńHave a good Sunday
Nie nie, fanką szpinaku nie jestem :P
OdpowiedzUsuńLubię takie dania, może kiedyś wypróbuje ten przepis ;)
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam amarantusa
OdpowiedzUsuńNie jadłam :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze tej kaszy, więc nie wiem jak to razem smakuje, ale szpinak lubię. * Niedziela była słoneczna, jak życzyłaś :)))
OdpowiedzUsuńAs usual very interesting) Thanks for the great post)
OdpowiedzUsuńzapowiada się pysznie- jeszcze nie próbowałam takiej wersji - dzięki za przepisową inspirację :-)
OdpowiedzUsuńZnam mąkę z amarantusa, ale kaszy jeszcze nie jadłam. :)
OdpowiedzUsuńZbyt smacznie to to nie wygląda. ;)
OdpowiedzUsuńTak nie jadłam, ale jest szpinak i czosnek, więc musi być pyszne :D
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie jadłam amarantusa! Próbujemy! :)
OdpowiedzUsuńJa bym chętnie spróbowała! Przepis mega prosty więc sobie zapiszę :)
OdpowiedzUsuńMniam, pyszne danie Kathy przyrządziłaś :) Ja uwielbiam szpinak :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
Patryk