GOOGLE TRANSLATOR - SELECT LANGUAGE

Oświadczenie

Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich słów ani zdjęć. Jeśli chcesz jakieś z nich wstawić u siebie na blogu - zapytaj. Uszanuj czyjąś pracę - czytaj, komentuj, zadawaj pytania, ale nie kradnij!



Mój stary blog - Karia18

INFORMACJA:

Nowe posty pojawiają się rano, między 7-9!
Aby nie ominąć żadnej notki zapraszam do śledzenia mnie na FB i Instagramie i Tik Toku.

Uprzejmie proszę o klikanie w reklamy! Was to nic nie kosztuje, a ja zbieram na lepszy aparat :)

Moja grupa na FB o wygranej walce z anoreksją: Klik! oraz grupa dla osób zmagających się z ŁZS: Klik

Ceneo.pl

Bielenda

zdrowie

niedziela, 24 marca 2019

2103. Gotujemy w weekend, cz. 96

Witajcie!

Dziś czas na coś dobrego.

Oto roladki cynamonowe:





Składniki:

ciasto francuskie

cukier trzcinowy
kandyzowana skórka pomarańczowa
cynamon
jajko


Czynności:

1. Na stolnicy kładziemy ciasto francuskie i równomiernie posypujemy je: cukrem trzcinowym, cynamonem, kandyzowaną skórką pomarańczową.
2. Następnie, gdy całe ciasto francuskie jest ładnie wypełnione powyższymi składnikami, zaczynamy zwijanie ciasta do środka. Ja zawsze zwijam tę część bardziej dłuższą, czyli prostokątną, żeby było więcej ciastek.
3. Gdy mamy ładnie zwinięty rulonik, kroimy go na kawałki ok. 3 cm.
4. Tak pokrojone kawałki kładziemy na blaszce do pieczenia, smarujemy ciasto rozbełtanym jajkiem i pieczemy ok. 20-30 minut w temperaturze 180 C, tak, aby ciasto zaczęło się rumienić.
5. Po upieczeniu wyjmujemy nasze pachnące cynamonem cuda i chwilę je podziwiamy. 
6. Cieknie nam ślinka coraz bardziej.

7. Konsumujemy!

Wypróbujecie?

Kathy i Leon w cynamonie


PS. Wczorajszy brak posta spowodowany był wielkimi porządkami.
Zbliża mi się bowiem bardzo intensywny czas, gdzie cały dzień praktycznie spędzę na planie, zatem musiałam ogarnąć mieszkanie, abyśmy się nie zakurzyli na amen.

40 komentarzy:

  1. Jak ładnie wyglądają :) Też bym takie zjadła.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm...delicious. I try this for sure. Thanks for sharing

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię ciasto francuskie w słodkiej wersji ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja robię bardzo podobne, ale z jabłkiem. Polecam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Poproszę kilka, właśnie piję poranną niedzielną kawkę ;))

    OdpowiedzUsuń
  6. Gdy by mi się tak chciało pichcić :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Na pewno zrobię. Proste i pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  8. Zjadłabym 😊
    Pozdrawiam
    Lili

    OdpowiedzUsuń
  9. Prosty,a bardzo pomysłowy przepis! Pychotka! Pozdrawiam w niedzielne słoneczne przedpołudnie.

    OdpowiedzUsuń
  10. Prosta i fajna przekąska :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Fajne roladki :). Ja akurat bardzo lubię roladki, rożki itp. z ciasta francuskiego :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Uwielbiam ciasto francuskie! Z jego pomocą można zrobić naprawdę pyszne przekąski :)

    OdpowiedzUsuń
  13. lubię ale ciasto francuskie najczęściej używam na wytrawnie

    OdpowiedzUsuń
  14. I cook this sometimes but in a salty version with ham and cheese.

    OdpowiedzUsuń
  15. Też czasami je robię, bo bardzo lubię. 😊

    OdpowiedzUsuń
  16. Chętnie zjadłabym te roladki cynamonowe tym bardziej, że daawno nie miałam w ustach cynamonowego smaku, a uwielbiam:) Swoją drogą, powodzenia podczas tego intensywnego czasu, pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  17. Nie jestem fanką cynamonu, ale może wyprobuje jak wpadna goście.

    OdpowiedzUsuń
  18. Chętnie teraz takie bym zjadła :))

    OdpowiedzUsuń
  19. Pyszności ;) aż przez Ciebie sięgnęłam po ciastka hehe . Zbyt leniwa jestem by dziś coś piec :p

    OdpowiedzUsuń
  20. Quem bom aspeto! Podia vir aqui parar para o lanche :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Robię podobne , ale bez skórki pomarańczowej. Szybkie i smaczne , nawet jak gość jest w domu można szybko je zrobić. Dziękuję za częste odwiedziny u mnie . Zbieram się powoli do napisania posta. Miłego wieczoru.

    OdpowiedzUsuń
  22. Bardzo lubię przygody z ciastem francuskim, ale akurat od cynamonu stronię. :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Ostatnio jadłam podobne :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Tego typu roladki robię w formie wytrawnej z wędliną, serem i warzywami. Polecam spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  25. Powiem Ci, że wyglądają dobrze. Może wypróbuję, kto wie...

    Pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  26. Fajnie wyglądają chętnie takie zrobię :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  27. Dawno nic nie robiłam z ciasta francuskiego. Ja najbardziej uwielbiam mini rogaliki z czekoladą.

    OdpowiedzUsuń
  28. Lubie takie dobrocie :D Chętnie wypróbuję :D

    OdpowiedzUsuń
  29. Uy gracias por la receta. Buena semana

    OdpowiedzUsuń
  30. Od jakiegoś czasu mam zamiar zrobić sobie takie roladki cynamonowe, ale zawsze jakoś schodzi i ich nie robię.

    OdpowiedzUsuń
  31. Zwykle jadam takie roladki na słono, ale w tej wersji też mogą być niezłe :)

    OdpowiedzUsuń
  32. bardzo lubię takie słodkie przekąski!

    OdpowiedzUsuń
  33. Lovely post dear! Have a great week! xx

    OdpowiedzUsuń
  34. z chęcią bym spróbowała:)

    OdpowiedzUsuń

ZAŁOŻENIA GŁÓWNE:

Jak czas pozwala - na niektóre komentarze odpowiadam.
***
Wchodzenie na banery reklamowe i klikanie w linki powoduje uciech na mej facjacie.
***
Jeśli konstruktywnie zaobserwujesz Leona to on zwykł odwdzięczać się tym samym. Nie musisz jednakowoż podawać adresu bloga.
***
Jeśli więc uporczywie linkujesz swoją stronę to wiedz, że trafiasz od razu do SPAMU. Wybitnie mnie to denerwuje.
***
Reklamujące się w komentarzach firmy zostają również uznawane za SPAM i usuwane. Od reklam jest zakładka KONTAKT/WSPÓŁPRACA
***
Komentarze, które są złośliwe, obraźliwe, wulgarne itp. zostają usuwane. Jeśli chcesz komentować - miej pewną godność.

Walmart

hx caps

www.uusoccer.ru