Oświadczenie

Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich słów ani zdjęć. Jeśli chcesz jakieś z nich wstawić u siebie na blogu - zapytaj. Uszanuj czyjąś pracę - czytaj, komentuj, zadawaj pytania, ale nie kradnij!



Mój stary blog - Karia18

INFORMACJA:

Nowe posty pojawiają się zawsze, codziennie rano, między 7-9. Dlatego śmiało możecie wbijać do Leona pomiędzy jednym łykiem porannej kawy, a drugim!
Aby jednakowoż nie ominąć żadnej notki zapraszam do śledzenia mnie na FB:

TRANSLATE - SELECT LANGUAGE

Szukaj na tym blogu

czwartek, 26 kwietnia 2018

1764. Kremowo: Oleje: z czarnuszki, kiełków pszenicy, pestek malin i lniany

Witajcie!

Dziś sobie o cudach olejowych podumamy.

Będę to oleje różnego rodzaju z Kremowo.pl

Słowo od producenta: 

a) olej z czarnuszki:

Czarnuszka siewna jest aromatycznym ziołem, nazywanym czarnym kminkiem, cenionym w kosmetologii, lecznictwie, aromaterapii i kulinariach. Jest znana już od starożytności. Znajdowano ją w egipskich sarkofagach. W średniowieczu w „Księdze ziół” Jakub Teodorus Tabernaemontanus opisał ponad 150  jej leczniczych zastosowań. Oferowany olej otrzymano przez tłoczenie na zimno nasion czarnuszki siewnej. Jest produktem naturalnym, nierafinowanym, nietoksycznym. Jest bogaty w NNKT – niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera głównie kwas linolowy (omega-6) – 50 – 60 %, kwas oleinowy (omega-9) – 20 – 30 % i kwas palmitynowy 10 – 15 %. Swój niepowtarzalny, ziołowy zapach zawdzięcza wysokiej zawartości olejku eterycznego, bazującego na przeciwalergicznym, przeciwzapalnym i przeciwnowotworowym tymochinonie. Dostarcza skórze cenne witaminy: A, z grupy B, E, F i minerały: cynk, magnez, żelazo, wapń, selen, potas i sód. Ten niesamowity olej zaintrygował naukowców i został poddany wielu badaniom.

Działanie

  • Odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę.
  • Wspomaga utrzymanie odpowiedniego poziomu nawilżenia.
  • Przeciwdziała niszczeniu komórek i starzeniu skóry. Jest antyoksydantem.
  • Hamuje wytwarzanie histaminy, produkowanej podczas reakcji alergicznych – działa przeciwalergicznie, łagodząc reakcje uczuleniowe.
  • Działa silnie antyseptycznie, przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i przeciwgrzybicznie.
  • Podnosi odporność skóry na negatywne oddziaływanie czynników zewnętrznych.
  • Łagodzi podrażnienia, zaczerwienienia, stany zapalne i ból.
  • Wspomaga leczenie łuszczycy, egzemy, AZS, trądziku, grzybicy, wysypek i delikatnych poparzeń słonecznych.
  • Zapobiega nadmiernemu rogowaceniu, zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych i powstawaniu zaskórników.
  • Reguluje pracę gruczołów łojowych, zapobiega łojotokowi.
  • W aromaterapii poprawia samopoczucie, zwiększa odporność na stres, łagodzi depresję, lęki i objawy epilepsji. Wspomaga leczenie przeziębień, kaszlu i zapaleń dróg oddechowych.
  • Działa przeciwnowotworowo.
  • Ogranicza występowanie podrażnień po radioterapii.
  • Wzmacnia włosy, pobudza ich wzrost, zmniejsza wypadanie i łamliwość.
  • Wspomaga leczenie łupieżu suchego i łuszczycy skóry głowy.

Informacje techniczne

Oferowany olej jest jasnobrązową cieczą, o intensywnym, charakterystycznym, ziołowo-korzennym zapachu. To produkt naturalny, dlatego różne partie mogą się od siebie różnić. Rozpuszcza się w tłuszczach, nie rozpuszcza w wodzie. 1 ml oleju waży około 0,9 g.
Surowy olej z czarnuszki siewnej należy przechowywać w szczelnie zamkniętych opakowaniach, w chłodnym miejscu (optymalnie 4ºC – 10ºC), z dala od nasłonecznienia, źródeł ciepła i wilgoci. Najlepiej przechowywać go w lodówce.
Surowiec naturalny, nierafinowany, polski.
Oferowany olej otrzymano przez tłoczenie na zimno z kiełków (zarodków) pszenicy. To produkt naturalny, nierafinowany, nietoksyczny, o zbożowym aromacie. Jest bogaty w NNKT – niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, wspomagające poprawne funkcjonowanie skóry. Zawiera blisko 60 % kwasu linolowego (omega-6), 17 % kwasu palmitynowego, 10 % kwasu oleinowego (omega-9) i 9 % kwasu α-linolenowego ALA (omega-3). W jego składzie można znaleźć cenne fosfolipidy, roślinną lecytynę, fitohormony o działaniu estrogennym, enzymy, witaminy: z grupy B, C, D, E, prowitaminę A i składniki mineralne. To odżywczy, antyoksydacyjny, tłusty olej, wygładzający skórę, stosowany w profilaktyce chorób skórnych. Odpowiednio przechowywany nie jełczeje, ponieważ zawiera największa ilość witaminy E wśród olejów roślinnych.

Działanie

  • Doskonale odżywia, nawilża i natłuszcza skórę.
  • Wspomaga utrzymanie odpowiedniego poziomu nawilżenia.
  • Wymiata wolne rodniki. Opóźnia procesy starzenia i fotostarzenia.
  • Ujędrnia i wygładza skórę.
  • Zmniejsza zmarszczki.
  • Przyspiesza regenerację naskórka.
  • Działa przeciwzapalnie.
  • Łagodzi zaczerwienienie i rumień.
  • Nadaje skórze zdrowy koloryt.
  • Stymuluje mikrokrążenie skórne.
  • Zmniejsza obrzęki.
  • Przeciwdziała rozstępom.
  • Wzmacnia cebulki włosów, zmniejsza ich łamliwość, suchość i wypadanie.
  • Wspomaga utrzymanie barwnika we włosach.
  • Odżywia paznokcie.

Informacje techniczne

Oferowany olej jest cieczą w kolorze od żółtego do brązowego, o charakterystycznym, zbożowym zapachu. To produkt naturalny, dlatego różne partie mogą się od siebie różnić. Rozpuszcza się w tłuszczach, nie rozpuszcza w wodzie. 1 ml oleju waży około 0,93 g.
Naturalny olej z kiełków pszenicy należy przechowywać w szczelnie zamkniętych opakowaniach, w chłodnym miejscu, z dala od nasłonecznienia i źródeł ciepła. Najlepiej przechowywać go w lodówce, w temperaturze powyżej 0oC.
Surowiec naturalny, nierafinowany.
Oferowany olej jest otrzymywany przez tłoczenie na zimno pestek (nasion) malin. To surowiec w pełni naturalny, nierafinowany, nietoksyczny. Około połowę tego oleju stanowi nienasycony kwas linolowy (omega-6), jedną trzecią kwas α-linolenowy (omega-3) a 10 % kwas oleinowy (omega-9). Jest olejem schnącym - łatwo się wchłania, nie pozostawia w odczuciu tłustej warstwy. Posiada niski potencjał komedogenny (nie zapycha porów). Jest cenny w karotenoidy, naturalne tokoferole i kwas elagowy. Pozwala dłużej cieszyć się młodym wyglądem.

Działanie

  • Odżywia i nawilża skórę.
  • Wspomaga utrzymanie odpowiedniego poziomu nawilżenia.
  • Wzmacnia warstwę lipidową skóry, chroniąc skórę przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych.
  • Wymiata wolne rodniki. Opóźnia procesy starzenia.
  • Stymuluje syntezę kolagenu i elastyny. Ujędrnia, uelastycznia, zmiękcza i wygładza skórę.
  • Zmniejsza zmarszczki.
  • Wspomaga ochronę przed promieniowaniem słonecznych UVA i UVB (SPF około 30 – 50; nie zastępuje preparatów do opalania).
  • Jest antybakteryjny i przeciwwirusowy.
  • Działa przeciwalergicznie i przeciwzapalnie.
  • Podnosi odporność skóry.
  • Łagodzi podrażnienia.
  • Pobudza regenerację naskórka i gojenie drobnych ran, delikatnych odmrożeń i poparzeń.
  • Działa przeciwnowotworowo.
  • Zapobiega nadmiernemu rogowaceniu, zaczopowaniu ujść gruczołów łojowych i powstawaniu zaskórników.
  • Wspomaga walkę z pokrzywkami, egzemami, AZS.
  • Przedłuża trwałość innych, mniej trwałych olejów.
  • Redukuje wypadanie włosów, ograniczając ich łamliwość. Nawilża je i odżywia.

Informacje techniczne

Oferowany olej jest żółtą, przezroczystą cieczą, o charakterystycznym zapachu z nutą orzechową. To produkt naturalny, dlatego różne partie mogą się od siebie różnić. Rozpuszcza się w tłuszczach, nie rozpuszcza w wodzie. 1 ml oleju waży około 0,91 g.
Naturalny olej malinowy róży należy przechowywać w szczelnie zamkniętych opakowaniach, w chłodnym miejscu (optymalnie 4ºC – 10ºC), z dala od nasłonecznienia, źródeł ciepła i wilgoci. Najlepiej przechowywać go w lodówce.
Surowiec naturalny, nierafinowany, polski.
Jest to olej otrzymywany przez tłoczenie na zimno nasion lnu zwyczajnego – siemienia lnianego. Jego lecznicze właściwości znane są od czasów starożytnych. Olej lniany zawiera głównie nienasycone kwasy tłuszczowe: linolenowy (omega-3) – ok. 45 %, kwas linolowy (omega-6) – 15 %, oraz kwas oleinowy (omega-9) – 15 %. Są to kwasy niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania skóry, ich niedobory powodują łuszczenie, suchość czy AZS. Olej lniany jest bogatym źródłem witaminy E i cennym przeciwutleniaczem powstrzymującym starzenie się komórek.

Działanie

  • Doskonale nawilża, natłuszcza i odżywia skórę.
  • Wspomaga jej regenerację.
  • Wzmacnia warstwę lipidową skóry.
  • Reguluje wytwarzanie sebum.
  • Odblokowuje pory.
  • Łagodzi wypryski, stany zapalne, ropnie i obrzęki.
  • Wspomaga leczenie odleżyn.
  • Przeciwdziała rozstępom, łuszczeniu i przesuszeniu skóry.
  • Opóźnia procesy starzenia.
  • Wygładza drobne zmarszczki.
  • Redukuje przebarwienia.
  • Walczy z cellulitem.
  • Wzmacnia, nawilża, natłuszcza, regeneruje włosy i paznokcie.
  • Zmniejsza łupież.

Informacje techniczne

Oferowany olej jest klarowną cieczą o bardzo jasnym żółtym kolorze, bez zapachu. To produkt naturalny, dlatego różne partie mogą się od siebie różnić. Rozpuszcza się w tłuszczach, nie rozpuszcza w wodzie. 1 ml produktu waży 0,93 g.
Olej lniany należy przechowywać w szczelnie zamkniętych opakowaniach, w chłodnym miejscu, ewentualnie temperaturze pokojowej, z dala od nasłonecznienia, źródeł ciepła i wilgoci. Najlepiej przechowywać go również w lodówce.
Produkt naturalny, nierafinowany."
Mazidła w butlach:

Otworek (wszystkie oleje mają taki sam):

Na dłoni:

a) olej z czarnuszki:



b) olej z kiełków pszenicy:


 c) olej z pestek malin:


 d) olej lniany:


Jak już wiecie uwielbiam naturalne mazidła i półprodukty wszelkiego rodzaju.
Dlatego też oleje z Kremowo.pl zachwyciły mnie od razu i skradły serce na długo.
Czemu? 
Ano temu, że są tanie, naturalne i mega wydajne.
Do tego szybko się wchłaniają i nie brudzą ubrań
Już jedna kropelka wystarczy, by nasza twarz była nawilżona i przyjemnie wyglądająca, a włosy miękkie i miłe w dotyku.
Wesołą gromadkę olejową testowała cała rodzina.
Ja, jako włosomaniaczka, wybrałam sobie olej z czarnuszki. Stosowałam go w ilości kilka kropelek, wcierając je na noc, delikatnie na sklap i włosy, aby je wzmocnić i odpowiednio odżywić. Rano myłam głowę jak zawsze. Efekty wyszły naprawdę zaskakujące - taka ilość baby hair, jaka mi się pojawiła po stosowaniu czarnuszkowego mazidła zapiera dech w piersiach.
Brat z kolei, jako odwieczny trądzikowiec, wziął sobie olej lniany. Smarował nim buzię raz dziennie, aby zniwelować i zmniejszyć widoczne zmiany trądzikowe. Po około 3 tygodniach stosowania, jego twarz się wyraźnie uspokoiła, pory zostały złagodzone, a wysyp pryszczy ograniczony. 
Mama, osoba po 60-ste, wybrała olej z kiełków pszenicy. Dacie wiarę, że sumienne jego stosowania ma działanie lepsze niż krem za ponad 150 zł? Serio. Olej delikatnie wygładził mamie okolice oczu i pod oczami sprawiając, że jej spojrzenie nabrało blasku, a skóra świetnego nawilżenia.
Dziadkowi i babci (tata też im podbierał) sprezentowaliśmy olej z pestek malin. Praca w ogródku i na polu źle wpływa na skórę starszych osób, dlatego potrzebne im wsparcie i duża doza dobroci odżywczych dla skóry. Olej ten świetnie sprawdził się jako naturalny balsam przeciwsłoneczny i krem ochronny w jednym.
Wszystkie oleje zatem znalazły swoich fanów.
Jestem przekonana, że wrócimy do nich nie raz.
A Wy używacie naturalnych produktów?
Kathy Leonia

33 komentarze:

  1. Ja bardzo lubiłam olej z pestek malin i wiem, że sięgnę po niego jeszcze :).

    OdpowiedzUsuń
  2. Miałam kiedyś z pestek malin, ale innej marki.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dla każdego coś dobrego widzę :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Można naprawdę wykorzystać ich działanie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja tam olejowa nie jestem... jakoś mi się jakiś czas temu zmieniło w mózgu. :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Przyznam się, że jakoś nie mam parcia na naturalne kosmetyki ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo chętnie sięgnęłabym po olej z kiełków pszenicy, bo mam dosyć czerwony kolor skóry, oraz oczywiście olej z czarnuszki na włosy, ale generalnie kocham wszelkie oleje, kiedyś używałam lnianego, teraz kokosowy, tylko szkoda, że nie regularnie :/

    OdpowiedzUsuń
  8. Ostatnio ciągle słyszę pochwały na temat oleju z pestek malin :P

    OdpowiedzUsuń
  9. Dzięki Tobie i jednej z wczesniejszych notek zakupiłam w kremowo.pl peelingi, które u mnie super się sprawdzają. Zachęciłaś mnie info o działaniu olejku z kielków pszenicy do zakupu właśnie tego produktu :-D Podczas najbizszego zamówienia koniecznie muszę go wyprówać. :-) Tez bardzo lubię naturalne kosmetyki :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Najgorzej by było z sumiennym stosowaniem :D

    OdpowiedzUsuń
  11. moje włosy kochają olej lniany, jest bardzo tłusty, dawno go nie używałam.

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie używam tychże produktów :) Jedynie używam olej rzepakowy, ale jedynie dla celów kulinarnych ;)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  13. Z pestek malin nie próbowałam. Lniany uwielbiam. :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Używałam kiedyś oleju lnianego do włosów.

    OdpowiedzUsuń
  15. Bardzo polubiłam oleje w swojej pielęgnacji. Używam je do zmywania makijażu, do maseczek lub zamiast kremu do twarzy :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Thanks for the interesting post) Have a nice weekend)

    OdpowiedzUsuń
  17. Ciekawe. Myślę, że ja bym używała tego, co Twoja Mama. Pozdrawiam .

    OdpowiedzUsuń
  18. Interesting post dear! thanks for sharing xx

    OdpowiedzUsuń
  19. Nie wiedziałam :O Fajnie czegoś nowego się dowiedzieć :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Zdecydowanie nie lubię oleju z czarnuszki, mam z nim niestety złe doświadczenia :(

    OdpowiedzUsuń
  21. Nawet nie wiedziałam, że z malin pozyskuje się olej xD

    OdpowiedzUsuń
  22. Olej lniany stosuję regularnie do włosów. Kusi mnie natomiast ten olej z czarnuszki ;)

    OdpowiedzUsuń
  23. bardzo lubię wszelkiego rodzaju oleje :) o tych nie słyszałam

    OdpowiedzUsuń
  24. Ja najbardziej lubię z pestek malin i robiłam z niego balsam do ust :)

    OdpowiedzUsuń

ZAŁOŻENIA GŁÓWNE:

Jak czas pozwala - na niektóre komentarze odpowiadam.
***
Wchodzenie na banery reklamowe i klikanie w linki powoduje uciech na mej facjacie.
***
Jeśli konstruktywnie zaobserwujesz Leona to on zwykł odwdzięczać się tym samym. Nie musisz jednakowoż podawać adresu bloga.
***
Jeśli więc uporczywie linkujesz swoją stronę to wiedz, że trafiasz od razu do SPAMU. Wybitnie mnie to denerwuje.
***
Reklamujące się w komentarzach firmy zostają również uznawane za SPAM i usuwane. Od reklam jest zakładka KONTAKT/WSPÓŁPRACA
***
Komentarze, które są złośliwe, obraźliwe, wulgarne itp. zostają usuwane. Jeśli chcesz komentować - miej pewną godność.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TRANSLATE
Select language