.

.

Oświadczenie

Nie wyrażam zgody na kopiowanie moich słów ani zdjęć. Jeśli chcesz jakieś z nich wstawić u siebie na blogu - zapytaj. Uszanuj czyjąś pracę - czytaj, komentuj, zadawaj pytania, ale nie kradnij!
Obrazek użyty w nagłówku pochodzi stąd: Klik!


Mój stary blog - Karia18

polecam: http://karia18.blog.onet.pl


INFORMACJA:

Od jakiegoś czasu mam pewien denerwujący problem z aktualizacją nowych wpisów na liście czytelniczej, natomiast - bez obaw - nowe posty pojawiają się zawsze, codziennie rano, między 7-9. Dlatego śmiało możecie wbijać do Leona pomiędzy jednym łykiem porannej kawy, a drugim!
Aby jednakowoż nie ominąć żadnej notki zapraszam do śledzenia mnie na FB:

Pragnę dodać ponadto, że z racji na zmianę szablonu, niektóre posty - zwłaszcza recenzje - pozostały jeszcze w tle kodu i koloru HTML ze starego szablonu.
Pracuję nad ujednoliceniem całości.
TRANSLATE
Select language

TRANSLATE - SELECT LANGUAGE

Szukaj na tym blogu

niedziela, 6 listopada 2016

1251. Gotujemy w weekend, cz. 51 wegańskie Raffaello

Witajcie!

Dziś przygotujemy coś pysznego, co zadowoli każdego łasucha.

Oto moja słodkość:



Składniki:

torebka kaszy jaglanej
puszka mleka kokosowego/mleka skondensowanego
miód
płatki kokosowe
migdały

Czynności:

1. Gotujemy kaszę w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ja wolę kaszę nieco twardszą, sypką, więc mój czas pichcenia jej to ok. 20 minut.
2. Gdy kasza się ugotujemy, wyjmujemy ją z torebki, przekładamy ponownie do garnka, do którego tym razem wlewamy całą puszkę mleka kokosowego. Całość gotujemy kilka chwil, aż do zagotowania i zgęstnienia. Mała rada: ci co nie lubią mleka kokosowego, mogą dodać mleko skondensowane. Miód dodajemy według uznania do miktrury dopiero jak całość nieco przestygnie.
3. Po ugotowaniu całości przekładamy naszą mleko-kaszę na talerz, czekamy chwilę aż ostygnie i zaczynamy formować kulki. Jak ja to robię? Ano najpierw biorę migdał (obrany wcześniej ze skórki za pomocą moczenia w gorącej wodzie) i wokół nieco obtaczam papkę z kaszy, tworząc kulkę. Takową maczam potem w wiórkach kokosowych i odkładam na talerz.
4. Całość smakuje najlepiej nieco schłodzona zatem wkładamy kule do lodówki na godzinę lub dwie.
5. Wyjmujemy i gapimy się z zadowoleniem.
6. Żremy!

Wypróbujecie?

Kathy i Leon

PS. Przepis mimo niewinnego wyglądu był idealny na imprezę Halloweenową, bowiem jego smak opisali wszyscy jako cyt. "strasznie pyszny."

82 komentarze:

  1. looks so good ...

    www.propositofeminino.blogspot.com.br

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo przyjemny przepis, lubię kaszę jaglaną:)

    OdpowiedzUsuń
  3. zrobię w wersji jaglanki, na rano :)
    Myślałam,że miód jest niewegański? ;)
    https://sweetcruel.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. O, ciekawa rzecz! Podoba mi się szczególnie 6 punkt przepisu. A odnośnie zlinkowania kulek z Halloween, można powiedzieć, że to kłąbki pajęczyny XD

    A co to jest ta "miktrura"? :P

    KULTURA & FETYSZE(klik!)

    OdpowiedzUsuń
  5. nigdy nie jadłam jeszcze domowego Rafaello :) ale mi tak smakuje kupne, ze mogłabym się jedynie rozczarować :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Szukałam czegoś ciekawego z kaszy jaglanej i proszę :) Niedzielny poranek, a ja mam już inspirację.

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja kiedyś robiłam na płatkach jaglanych :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglądają bardzo apetycznie, ja na razie rezygnuję ze wszystkich słodkości ;-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda cudownie! A skład jeszcze bardziej zachęca mnie do spróbowania :) Na pewno kiedyś je zrobię!

    OdpowiedzUsuń
  10. Tak! Tak! Dziękuję! Wypróbuję na pewno. Uwielbiam kokosy i uwielbiam Rafaello, więc taki zdrowszy przepis na pewno odtworzę ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Świetna, zdrowa przekąska ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Wegańskie raffaello pomysłowe. Nigdy z takim przepisem się nie spotkałam. Wygląda smacznie. Muszę kiedyś zrobić :)
    Pozdrawiam ^^
    http://mysteryeternal.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  13. Wygląda bardzo smacznie, uwielbiam takie nowości :) charlizerose.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  14. Swietny przepis na pewno go wykorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  15. http://gabrysiowetestowaniee.blogspot.com/2016/11/zdrowy-deser-dla-figury-i-zdrowia.html

    OdpowiedzUsuń
  16. mnam! uwielbiam raffaello :) na pewno spróbuję zdrowszej wersji :D

    OdpowiedzUsuń
  17. Tym mojego serca nie podbijesz - nie znoszę kokosów. :P

    OdpowiedzUsuń
  18. Mniaaam ale pysznie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Chętnie wypróbuje ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  20. Chyba wolę bardziej niezdrową wersję ;)

    OdpowiedzUsuń
  21. Fajny przepis, chętnie kiedyś spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  22. słodycze robione w domu przynajmniej nie zawierają zbędnej chemii i tłuszczy niezdrowych

    OdpowiedzUsuń
  23. U mnie się robi mniej więcej podobnie :)

    OdpowiedzUsuń
  24. I used to lvoe rafaello, but then I just had too much of them XD

    OdpowiedzUsuń
  25. gratuluję pomysłowości. ja swoje kucharzenie ograniczam do minimum

    OdpowiedzUsuń
  26. Mniam, uwielbiam Raffaello ;) Nigdy nie robiłem takich słodkości w domu ;) Wypróbuje kiedyś ten przepis ;)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  27. Fajny pomysł, może kiedyś zrobię na

    OdpowiedzUsuń
  28. Przepysznie wygląd to Raffaello :)

    OdpowiedzUsuń
  29. Uwielbiam rafaello, więc na pewno skorzystam z Twojego przepisu :)
    Miłej niedzieli!

    OdpowiedzUsuń
  30. Ja właśnie wciągnęłam trzy placki z jabłkami, ale tym rafaello nie pogardziłabym :D Obserwuję!

    OdpowiedzUsuń
  31. Robiłam kiedyś, ale bez miodu i wyszło pyszne. ;]

    OdpowiedzUsuń
  32. Seem delicious :D
    http://angolodellamisantropia.blogspot.it/

    OdpowiedzUsuń
  33. Bardzo prosty przepis, na pewno wypróbuje.

    OdpowiedzUsuń
  34. Jestem ostatnio kaszo-maniaczką, więc z chęcią wypróbuję Twój przepis! Wygląda na to, że nie jest to czasochłonne, a jednocześnie smakowite :D

    OdpowiedzUsuń
  35. wyglądają smakowicie :)
    mam takie same talerze ;D

    OdpowiedzUsuń
  36. Składniki bardzo zachęcają do podjęcia próby kulinarnej :)

    OdpowiedzUsuń
  37. Pychotka! Uwielbiamy takie domowe praliny :D

    OdpowiedzUsuń
  38. Ja niestety mam uczulenie na kokos, ale moja córka lubi to będzie kucharzyć pewnie wg Twojego przepisu:)

    OdpowiedzUsuń
  39. Takie Raffaello to by się zjadło :)

    OdpowiedzUsuń
  40. Nie jadłam jeszcze Raffaello własnej roboty, ale wygląda ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  41. alle suuuuper *.* uwielbiam rafaello, takie też brzmi i wygląda przepysznie! :D
    pozdrawiam i zapraszam na nowy wpis :)
    stylowana100latka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  42. Z kaszy jaglanej można stworzyć tyle pyszności :) Twoje kulki wyglądają przepysznie i na pewno świetnie smakuję :)

    OdpowiedzUsuń
  43. Prosto i pysznie, wygląda jak przepis dla mnie :D

    OdpowiedzUsuń
  44. Ja robiłam podobne kuleczki też z kaszy ale gryczanej, miksowałam ją z bananami i opruszyłam w kakao:)
    Szkoda że dziś was nie było:) Ja kupiłam kilka perełek:) fajnie było cię poznać kochana:*

    OdpowiedzUsuń
  45. hm... a ja tam wole oryginalne xD

    OdpowiedzUsuń
  46. Świetnie, zrobię je w następnym tygodniu:)

    OdpowiedzUsuń
  47. delicious recipe
    I posted a NEW OUTFIT, I'd love to know your opinion
    would you like to pass from my blog?
    fashion blogger
    kiss

    OdpowiedzUsuń
  48. Takiego rafaello jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  49. Brzmi pysznie ;D

    Zapraszam :
    unnormall.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  50. Pomysł na kuleczki bardzo fajny. Podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń
  51. Pysznie wygląda :)
    Gingerheadlife.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  52. Wyglądają naprawdę smakowicie! :)

    OdpowiedzUsuń
  53. Muszę to koniecznie zrobić, super przepis i dodaje Twój przepis do zakładek, żeby się nie zgubił i jak tylko będę mieć wolne to robie.

    Wygląda tak smakowicie, a do tego taka zdrowa słodkość :)

    OdpowiedzUsuń
  54. Kocham wszystko co kokosowe :)

    OdpowiedzUsuń
  55. Looks really good!

    www.busyandfab.com

    OdpowiedzUsuń
  56. Wszystko, co z kokosem lubię. Przy mnie to Rafaello znikałoby szybciuteńko. Lubię takie kuleczki pełne smaku. Wspaniałości! Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  57. Zdrowe słodkości, sama bym spróbowała. :-)

    OdpowiedzUsuń
  58. That would be perfect for me!
    Have a good week

    OdpowiedzUsuń
  59. Ja bym jeszcze tego migdała zanurzyła w czekoladzie. :D

    OdpowiedzUsuń
  60. Mniam, wyglądają bardzo kusząco...

    OdpowiedzUsuń
  61. Fajny przepis, chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń

ZAŁOŻENIA GŁÓWNE:

Jak czas pozwala - na niektóre komentarze odpowiadam.
***
Wchodzenie na banery reklamowe i klikanie w linki powoduje uciech na mej facjacie.
***
Jeśli konstruktywnie zaobserwujesz Leona to on zwykł odwdzięczać się tym samym. Nie musisz jednakowoż podawać adresu bloga.
***
Jeśli więc uporczywie linkujesz swoją stronę to wiedz, że trafiasz od razu do SPAMU. Wybitnie mnie to denerwuje.
***
Reklamujące się w komentarzach firmy zostają również uznawane za SPAM i usuwane. Od reklam jest zakładka KONTAKT/WSPÓŁPRACA
***
Komentarze, które są złośliwe, obraźliwe, wulgarne itp. zostają usuwane. Jeśli chcesz komentować - miej pewną godność.